Vesilukot ja viemärit

Keittiön viemäristä saa huuhtoa veden lisäksi ainoastaan pesemisessä ja siivouksessa käytettyjä vesiä sekä nestemäisiä juomia. Älä kaada viemäriin rasvaa, sillä se tukkii putket ajan mittaan.

Wc-pönttöön saa heittää wc:n vetoveden ja wc-paperin lisäksi ainoastaan pesemisessä ja siivouksessa käytettyjä vesiä. Pönttöön ei saa heittää talouspaperia, terveyssiteitä, tamponeja, vaippoja, vanupuikkoja, pumpulia, hammaslankaa, kissanhiekkaa, kahvin poroja, luita tai ruotoja, rakennusjätteitä, tekstiilejä, tupakantumppeja, rasvaa, öljyä, bensiiniä, liuottimia, ongelmajätteitä tai muuta sinne kuulumatonta. Myöskään pilaantunutta ruokaa ei pidä huuhtoa wc-pöntöstä alas, sillä viemäriverkostoon päässyt ruoka on rottien herkkua ja kasvattaa näin rottapopulaatiota.

Tee heti vikailmoitus palvelunumeroon 020 743 2960, jos havaitset, että vesijohdoissa tai viemäreissä on vuoto. Vuotavasta wc-istuimesta on heti tehtävä vikailmoitus, koska jatkuva vuoto aiheuttaa suuria ylimääräisiä vesikustannuksia. Tarkkaile erityisesti wc-huuhtelupyttyä, jos vedenpinta väreilee vaikka wc:tä ei ole käytetty, vuotaa säiliö vettä.

Jos keittiön tai kylpyhuoneen vesialtaan viemäri vetää huonosti, on siitä tehtävä ilmoitus palvelunumeroon 020 743 2960. Jos viemäri tukkeutuu kokonaan, ota palvelunumeroon yhteyttä välittömästi.

Lattiakaivot

Märkätilojen lattiakaivot tulee puhdistaa vähintään kerran kuukaudessa, sillä likainen lattiakaivo muodostaa viemäribakteereille sillan huoneiston sisäilmaan. Lattiakaivon puhdistuksessa kannattaa käyttää suojakäsineitä. Lattiakaivon ja vesilukon puhdistusvälineitä ei pidä käyttää muuhun siivoukseen.

Lattiakaivon puhdistusohje:

1. Nosta ritilä pois paikoiltaan. Joissakin malleissa myös muovinen sisäosa lähtee irti.
2. Poista hiukset ja muu kiinteä jäte.
3. Pese ritilä ja lattiakaivon osat lämpimällä vedellä ja pesuaineella esimerkiksi vanhalla tiskiharjalla harjaten.
4. Huuhtele osat ja laita ne takaisin paikoilleen. Huuhtele myös lattiakaivon kiinteät osat.
5. Desinfioi lattiakaivo.

Lattiakaivon päällä voi käyttää lattiakaivon suojaverkkoa, joka nappaa hiukset ja muut roskat talteen. Näin kaivo säilyy puhtaampana.

Jos lattiakaivo tai vesilukko kuivuu, huoneistoon voi tulla viemärin hajua. Jos huoneistosta poistutaan pidemmäksi ajaksi, lattiakaivon tai vesilukon kuivumisen voi estää kaatamalla niihin pienen määrän ruokaöljyä.

Yhteydenotto

KRUUNUASUNNOT OY
Elimäenkatu 25-27
00510 HELSINKI

asukkaiden 24/7 palvelunumero: 020 743 2960 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min), vaihde: 020 743 2950 (puhelun hinta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

asukkaiden yhteydenotot: huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi, asuntotiedustelut: vuokraus@kruunuasunnot.fi, muut yhteydenotot: etunimi.sukunimi@kruunuasunnot.fi

Verkkolaskutiedot
Verkkolaskuosoite: 003715449513
Verkkolaskuoperaattori: OpusCapita Solutions
Välittäjän tunnus: 003710948874