Asunnon vuokraus ja irtisanominen

Asunnon yleisilme

Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Vuokrasopimus tehdään kirjallisena. Voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti vuokraajan lähettämän linkin kautta. Järjestelmä pyytää tunnistautumaan pankkitunnuksilla, jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi. Vaihtoehtoisesti voit myös sopia vuokraajan kanssa tapaamisajan, jolloin tulet käymään toimistolla allekirjoittamassa vuokrasopimuksen.

Ennen avainten luovutusta sinun tulee maksaa vakuusmaksu Kruunuasuntojen tilille. Vakuusmaksu palautetaan täysimääräisenä vuokrasuhteen päättyessä, mikäli asukas ei ole aiheuttanut asunnolle korjausta vaativia vahinkoja eikä vuokria tai käyttökorvauksia ole jäänyt maksamatta. Normaalista kulumisesta aiheutuneita korjauskuluja ei oteta huomioon. Lisäksi laajan kotivakuutuksen tulee olla voimassa koko vuokrallaoloajan.

Vuokranmaksun eräpäivä on aina kuukauden toinen arkipäivä.

Vuokraoikeuden siirto

Vuokralainen ei saa ilman vuokranantajan lupaa siirtää vuokraoikeuttaan. Asuinhuoneistoa ei voi myöskään jälleenvuokrata ilman vuokranantajan lupaa, mikä koskee myös Airbnb-toimintaa. Alivuokrauksesta on ilmoitettava kirjallisesti vuokranantajalle.

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Irtisanomisaika on kalenterikuukauden mittainen, eli se lasketaan irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä. Jos siis irtisanot asuntosi esimerkiksi helmikuun 10. päivä, vuokrasopimuksesi päättyy maaliskuun 31. päivä.

Vuokrasopimus irtisanotaan kirjallisesti allekirjoituksella varustettuna. Irtisanominen on voimassa vasta sitten, kun vuokranantaja on kuitannut ilmoituksen vastaanotetuksi. Voit jättää irtisanomisilmoituksen täältä. joko tulostamalla sivulla olevan lomakkeen ja lähettämällä sen vuokranantajalle postitse tai täyttämällä sähköisen irtisanomisilmoituksen. Kun olemme vastaanottaneet irtisanomisilmoituksesi, vuokraaja lähettää sinulle muuttokirjeen, jossa on kerrottu tarkemmat ohjeet poismuuttoon ja asunnon siivoukseen.

Muistathan irtisanoa myös autopaikkasi ja saunavuorosi palvelunumerosta 020 743 2960 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi.

Muutto uuteen kotiin

Täältä löydät uuteen kotiin muuttajan muistilistan.

Lue lisää

Muutto pois

Pois muuttavan velvollisuudet ja muut muistettavat asiat löydät täältä.

Lue lisää

Avaimet

Täältä saat tietoa, jos haluat teettää lisää avaimia tai olet kadottanut avaimet tai olet unohtanut avaimet.

Lue lisää

Asukkaille

Miten voimme auttaa

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme kaikissa asuntojen vuokrausta ja asumista koskevissa asioissa:

p. 020 743 2960 johon vastataan 24/7 tai
huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi
(puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)