Turvallisuus

Voimme jokainen omalta osaltamme edistää taloyhtiön turvallisuutta. Tutustuthan talosi järjestyssääntöihin, joissa on kerrottu tarkempia ohjeita ja sääntöjä turvalliseen asumiseen. Kruunuasuntojen yleiset järjestyssäännöt löydät täältä. Tutustu myös paloturvallisuudesta, sähköturvallisuudesta ja lasten huomioimisesta kertoviin ohjeistuksiimme. Jokaisella meistä on velvollisuus toimia määräysten mukaisesti ja valvoa, ettemme omalla toiminnallamme vaaranna muiden turvallisuutta. Taloyhtiön turvallisuus on ensiarvoisen tärkeä asia asukkaiden hyvinvoinnin ja viihtyvyyden kannalta.

Turvallinen asuinympäristö luo luottamusta ja rauhaa, joten taloyhtiön hallituksen ja asukkaiden tulisi yhdessä tehdä aktiivista työtä turvallisuuden parantamiseksi.

Lisätietoja kodin turvallisuudesta löytyy sisäministeriön ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ylläpitämästä Kodin turvaoppaasta.

Pelastussuunnitelma

Löydät pelastussuunnitelman oman talosi asukassivuilta.

Kotivakuutus

Jokaisella asukkaalla tulee olla laaja kotivakuutus voimassa koko vuokralla asumisensa ajan. Tämä turvaa asukkaan oman selustan, sillä Kruunuasuntojen kiinteistövakuutus ei korvaa vahinkotapauksissa asukkaan omaisuuteen kohdistuneita vahinkoja, ellei kiinteistö ole lain mukaan vahingonkorvausvelvollinen.

Esimerkiksi naapuriasunnossasi syttynyt tulipalo tai yläkerran asunnossa sattunut vesivahinko voivat aiheuttaa vahinkoa myös sinun omaisuudellesi. Kruunuasuntojen kiinteistövakuutus ei korvaa omaisuuteesi kohdistuneita vahinkoja, ellei Kruunuasunnot ole vastuussa tapahtuneesta esimerkiksi tahallisuuden tai törkeän huolimattomuuden perusteella. Kiinteistövakuutus ei korvaa myöskään sitä, jos omaisuuttasi varastetaan irtaimistovarastoista. Siksi sinun kannattaa hankkia omaisuudellesi oma kotivakuutus. Vakuutusyhtiöstä kannattaa selvittää etukäteen, mitkä vahingot vakuutusturva kattaa.

Paloturvallisuus

Tutustu kotitalosi pelastussuunnitelmaan.

Lue lisää

Väestönsuojelu

Tutustu oman asuntosi väestönsuojaan tai yleiseen väestönsuojaan.

Lue lisää

Lapsiperheille

Ota huomioon asioita, jos perheessäsi on lapsia.

Lue lisää

Sähköturvallisuus

Sähkölaitteiden asennukset ja korjaukset on teetettävä alan ammattilaisella.

Lue lisää

Asukkaille

Miten voimme auttaa

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme kaikissa asuntojen vuokrausta ja asumista koskevissa asioissa:

p. 020 743 2960 johon vastataan 24/7 tai
huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi
(puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)