Yhteistilat ja piha-alue

Kerho- ja harrastustilat

Useimmissa taloissa on asukkaiden käyttöön tarkoitettuja kerho- ja harrastustiloja. Isännöitsijä sopii asukkaiden kanssa niiden käyttöön liittyvistä järjestelyistä ja opastaa asukkaita tilojen käytössä. Tilojen käytössä on huomioitava talon ja tilan järjestyssäännöt. Tilan järjestyssäännöt voivat olla tilan seinällä tai niistä saa tietoja asukastoimikunnalta tai isännöitsijältä. Käyttäjien on huolehdittava, että tilat, kalusteet ja varusteet jäävät siisteiksi käytön jälkeen.

Porraskäytävät

Ethän säilytä mitään tavaroitasi porraskäytävissä tai varastotilojen käytävillä paloturvallisuussyistä. Ylimääräiset tavarat hankaloittavat kiinteistöstä poistumista hätätilanteessa ja lisäävät palavan materiaalin määrää. Omia tavaroita voi säilyttää asuntokohtaisissa irtaimistovarastoissa tai ulkoiluvälinevarastoissa. Esimerkiksi lastenvaunuille on useimmissa taloissa oma lastenvaunuvarasto. Huolto poistaa käytävillä olevat tavarat ilman erillistä ilmoitusta ja vie ne jätteiden keräykseen. Kustannukset voidaan veloittaa asukkaalta.

Kaikki asukkaat voivat osaltaan vaikuttaa porrashuoneiden ja hissien siisteyteen, joten pyyhi kengät kuramattoon ja vie roskat roskikseen. Pyri kulkemaan porrashuoneissa ja yleisissä tiloissa mahdollisimman meluttomasti. Tupakkalain mukaan tupakointi kaikissa kiinteistön yleisissä ja yhteisissä tiloissa on kielletty.

Digitaalisesta porraskäytävänäytöltä tai perinteiseltä ilmoitustaululta näet tietoja taloyhtiön yhteisistä asioista. Voit itsekin ilmoittaa ilmoitustaululla. Se ei kuitenkaan ole oikea paikka mielipiteiden ilmauksille. Muista poistaa vanhentunut ilmoituksesi.

Lukitus ja yleisissä tiloissa kulkeminen

Useimmat yhteistilojen ovet ovat lukittuja, jotta estetään ulkopuolisten pääsy kiinteistöön. Varmista aina yleisissä tiloissa kulkiessasi, että ovet sulkeutuvat kunnolla perässäsi. Erityisesti ulko-ovet tulee pitää aina kiinni. Älä laita ovien väliin kapuloita tai muita esineitä, jotka voivat vahingoittaa saranoita. Kellareiden palo-ovet on pidettävä aina suljettuina paloturvallisuussyistä. Kiinteistöyhtiö ei vastaa yleisissä ja yhteisissä tiloissa tapahtuvista varkauksista tai vahingonteoista.

Ovien ja lukkojen toiminnassa havaituista vioista ja palaneista lampuista pyydetään ilmoittamaan heti palvelunumeroon 020 743 2960.

Asiaton oleskelu ja yöpyminen yleisissä sekä yhteisissä tiloissa on kielletty. Asiattomien oleskelusta kiinteistön yleisissä ja yhteisissä tiloissa voi ilmoittaa palvelunumeroon 020 743 2960. Huolto tekee tilannearvion ja pyytävät tarvittaessa poliisin paikalle. Poliisi ratkaisee, miten tilanteessa menetellään.

Pyydämme vanhempia ohjeistamaan lapsiaan yleisten tilojen käytöstä ja muistuttamaan, etteivät varastotilat, pesuhuoneet, kuivaushuoneet, porraskäytävät, hissit ynnä muut tilat ole leikkipaikkoja.

Hissit

Noudata hissien käyttöohjeita ja kuormitusrajoituksia.

Mikäli hissi ei toimi, soita hississä kerrottuun huoltonumeroon. Hissien vika- ja korjaustilanteissa kiinteistöyhtiö ei ole vastuussa asukkaista, jotka tarvitsevat hissiä kulkemiseen. Näissä tapauksissa asukkaiden on itse hankittava tarvittava apu.

Tulipalon tai muun poikkeustilanteen aikana hissejä ei saa käyttää.

Ilkivalta

Ilmoitathan kaikesta ilkivallasta mahdollisimman pian palvelunumeroon 020 743 2960. Rikoksista tulee tehdä ilmoitus myös poliisille. Nopea ilkivallan jälkien korjaaminen ehkäisee uutta ilkivaltaa ja edistää asuinympäristön viihtyisyyden palauttamista. Alaikäisten ilkivaltateot kuuluvat aina heidän huoltajiensa vastuuvelvollisuuteen.

Pesutupa, kuivaushuone ja tuuletusparveke

Osassa taloistamme on asukkaiden yhteisiä tiloja. Tutustu ohjeisiin.

Lue lisää

Sauna

Tutustu saunan käytöstä annettuihin talokohtaisiin ohjeisiin ja noudata niitä.

Lue lisää

Varastot

Kerrostaloissa on yleensä omat säilytystilat ulkoilu- ja urheiluvälineille sekä irtaimistolle.

Lue lisää

Piha- ja leikkialueet

Tutustu piha-alueiden ja leikkipaikkojen hoitovastuisiin.

Lue lisää

Asukkaille

Miten voimme auttaa

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme kaikissa asuntojen vuokrausta ja asumista koskevissa asioissa:

p. 020 743 2960 johon vastataan 24/7 tai
huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi
(puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)