Kruunuasunnot

Kruunuasunnot tarjoaa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja 9 paikkakunnalla Suomessa. Olemme luotettava ja vastuullinen vuokranantaja. Meillä on koti sinua varten, etsitpä mukavaa kerrostaloasuntoa tai rauhaisaa rivitaloasuntoa luonnon helmasta.

Kruunuasunnot tarjoaa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja 9 paikkakunnalla Suomessa. Toimimme Kajaanissa, Kankaanpäässä, Upinniemessä, Mikkelissä, Dragsvikissä, Sodankylässä, Säkylässä, Tikkakoskella ja Tuusulassa. Meillä on koti sinua varten, etsitpä mukavaa kerrostaloasuntoa tai rauhaisaa rivitaloasuntoa luonnon helmasta. Olemme luotettava ja vastuullinen vuokranantaja.

Vuokraamisen lisäksi toimintaamme kuuluu asuntojen vuokrauksen ja hallinnoinnin palveluiden tuottamista. Omistamme noin 800 asuntoa ja hallinnoimme kaikkiaan noin 1200 asuntoa. Vanhimmat kohteemme ovat peräisin 1800-luvulta ja uusimmat 2010-luvulta.

Koti sinua varten

Kuuntelemme asukkaitamme ja tarjoamme heille laadukkaita asumisen palveluita. Vuokraan sisältyy ilmainen perusnettiyhteys suurimmassa osassa asunnoista, ja viihtyisyyttä lisäävät kiinteistötaideteokset.

Turvalliset kodit sopivat kaikenikäisille lapsista ikäihmisiin, lemmikkejä unohtamatta.

Tutustu vuokra-asuntoihimme täältä.

Huolehdimme ympäristöstä

Vastuullisena vuokranantajana olemme sitoutuneet kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksiin ja tavoittelemme kiinteistöjemme energiankäytön hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Käytämme pelkästään vihreää sähköä ja hyödynnämme itse tuotettua aurinkoenergiaa sekä maalämpöä.

Strategia

Kruunuasunnot huomioi yhteiskunnassa vaikuttavat, oman toimintansa kannalta merkittävimmät muutosvoimat, jotka ovat kaupungistuminen ja alueellinen eriytyminen, palveluiden ja asumisen elinkaaren korostuminen sekä ilmasto- ja yhteiskuntavastuuvaatimusten kasvu. Strategiakaudella 2020–2022 kiinteistökannan hallittu uudistaminen jatkuu. Yritys rakennuttaa uusia vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin ja tarkentaa läsnäolopaikkakuntiaan.

Osion kuva

Vuosikertomus

Voit lukea alta vuosikertomuksiamme aina vuodesta 2016 lähtien.

 

Osion kuva

Vuosikertomukset

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

Missio

Kruunuasunnot tarjoaa koteja erilaisiin asumistarpeisiin ja elämäntilanteisiin. Kehitämme asuntoja ja asumisviihtyvyyttä sekä ylläpidämme ja kehitämme vastuullamme olevaa merkittävää kiinteistöomaisuutta.

Arvot

Lähellä ihmistä: meitä on helppo lähestyä, sillä olemme olemassa asiakkaitamme varten.
Vastuullinen: toteutamme kestävän kehityksen periaatteita liiketoiminnassamme.
Innovatiivinen: kehitämme kiinteistöjä ja asumisen palveluita ennakkoluulottomasti.

Visio

Kruunuasunnot on monipuolinen turvallisen asumisen tekijä.
Palveleva: tarjoamme asukkaillemme vaivattoman arjen, jossa asiat hoituvat helposti.
Edelläkävijä: olemme edelläkävijöitä palveluiden tuottamisessa ja asumisen energiatehokkuudessa.
Kestävä: vuokra-asuntomme ovat markkinoiden turvallisimpia ja pitkäikäisimpiä.

Kruunuasuntojen historia 

Kruunuasunnot perustettiin vuonna 1999 hallinnoimaan ja kehittämään vuokra-asuntoja, jotka olivat aiemmin olleet Puolustusvoimien omistuksessa. Perustamiseen vaikutti olennaisesti valtion uudistunut kiinteistöstrategia, jonka tavoitteena oli lisätä valtion omistajaohjausta ja tehostaa kiinteistöjen käyttöä. Vuosina 1999–2001 Kruunuasunnoille siirrettiin noin 5300 Puolustusvoimien käytössä ollutta vuokra-asuntoa.

Kruunuasuntojen omistaja oli aluksi Suomen valtion kiinteistösijoitusyhtiö Kapiteeli Oyj, joka sittemmin sulautui osaksi valtion sijoitusyhtiö Solidium Oy:tä. Nykyisin Solidium on jaettu arvopaperiliiketoimintaa harjoittavaksi Solidiumiksi sekä mm. kiinteistöliiketoimintaa harjoittavaksi Governia Oy:ksi, joista jälkimmäinen on Kruunuasuntojen emoyhtiö.

Kruunuasunnot on perusparannuttanut vanhoja taloja järjestelmällisesti ja kehittänyt vuokra-asumisen palveluita koko toimintansa ajan. Puolustusvoimilta siirtyneiden asuntojen lisäksi Kruunuasunnot on ostanut ja rakennuttanut lisää asuntoja useammalle eri paikkakunnalle. Kehitystyöhön on kuulunut myös asuntojen myymistä ja purkamista. Tänä päivänä Kruunuasunnot hallinnoi noin 1200 asuntoa, joista se omistaa itse noin 800.

Osion kuva

Vastuullisuus

Vastuullisuus on yksi Kruunuasuntojen tärkeimmistä arvoista ja sen eteen työskennellään päivittäin. Vuonna 2020 Kruunuasunnot laati uuden vastuullisuusohjelman, jonka yhtenä pääteemana on ”Etenemme kohti hiilineutraalia asumista”. Kyseiselle teemalle on asetettu vastuullisuuslupaus olla hiilineutraali toimija vuoteen 2030 mennessä.

Osion kuva