Vakuutukset

Kotivakuutus

Jokaisella asukkaalla tulee olla laaja kotivakuutus voimassa koko vuokralla asumisensa ajan. Tämä turvaa asukkaan oman selustan, sillä Kruunuasuntojen kiinteistövakuutus ei korvaa vahinkotapauksissa asukkaan omaisuuteen kohdistuneita vahinkoja, ellei kiinteistö ole lain mukaan vahingonkorvausvelvollinen.

Esimerkiksi naapuriasunnossasi syttynyt tulipalo tai yläkerran asunnossa sattunut vesivahinko voivat aiheuttaa vahinkoa myös sinun omaisuudellesi. Kruunuasuntojen kiinteistövakuutus ei korvaa omaisuuteesi kohdistuneita vahinkoja, ellei Kruunuasunnot ole vastuussa tapahtuneesta esimerkiksi tahallisuuden tai törkeän huolimattomuuden perusteella. Kiinteistövakuutus ei korvaa myöskään sitä, jos omaisuuttasi varastetaan irtaimistovarastoista. Siksi sinun kannattaa hankkia omaisuudellesi oma kotivakuutus. Selvitä vakuutusyhtiöstä etukäteen, mitkä vahingot vakuutusturva kattaa.

AsumisPLUS-vakuutusetu Kruunuasuntojen asukkaille

AsumisPLUS on Kruunuasuntojen ottama vakuutus, joka tuo lisäturvaa asukkaillemme. Vakuutus korvaa muun muassa tapaturmista, avainten katoamisesta ja asumisen keskeytyksestä aiheutuvia kustannuksia. Etu ei koske Puolustuskiinteistöt-liikelaitoksen kohteita Upinniemessä ja Santahaminassa.

Tapaturmat

Vakuutus kattaa tapaturmat, jotka ovat sattuneet asukkaille tai talkooväelle taloyhtiön piha-alueella, yhteisissä tiloissa, talkoissa tai talkoisiin liittyvillä matkoilla. Korvauksia voi hakea tapaturman hoitokuluihin ja mahdollisiin pysyviin haittoihin ilman omavastuuta. Hoitokuluja voidaan korvata enintään 18 000 euroa ja pysyviä haittoja 25 000 euroa. Tapaturman hoitokuluja voi hakea myös asukkaiden vieraille 5 000 euroon asti. Korvausta hakevan henkilön tulee hakeutua lääkärin hoitoon 14 vuorokauden kuluessa tapaturman sattumisesta. Toipilasturvasta korvataan kertakorvauksena 500 euroa, jos toipilas joutuu korvattavan tapaturman seurauksena sairaalahoitoon vähintään kahdeksi yöksi. Luunmurtumakorvaus on 150–2500 euroa ja tapaturmaisen kuoleman korvaus 15 000 euroa.

Vakuutus kattaa korvattavan tapaturman yhteydessä rikkoutuneet vaatteet, silmälasit, kuulokojeen, turvakypärän tai hammasproteesin. Omaisuuden korvauksissa on 50 euron omavastuu ja 500 euron katto.

Avainturva

AsumisPLUSsaan sisältyy avainturva, joka kattaa osittain oven avaamisesta ja mahdollisesta lukon uusimisesta aiheutuvia kustannuksia, kun avain on kadonnut asukkaalta tai se on varastettu. Korvaus on korkeintaan 300 euroa eikä siihen sisälly omavastuuta.

Auton omavastuuturva

Auton omavastuuturva korvaa henkilö- tai pakettiauton kaskovakuutuksen omavastuuosuutta silloin, jos myrskytuulella asukkaan auton päälle putoaa oksa tai kaatuu puu taloyhtiön pysäköintialueella, auton kaskovakuutus korvaa korjauskulut eikä vahinkoa korvata taloyhtiön vakuutuksista. Myrskytuulella tarkoitetaan tuulta, jonka nopeus on vähintään 20 m/s. Vakuutusmäärä on 300 euroa ja omavastuu 0 euroa.

Asumisen keskeytyksen turva

AsumiPLUSsassa on myös asumisen keskeytyksen turva, joka korvaa sijaisasumisesta aiheutuvia kuluja silloin, kun omassa kodissa ei voi asua. Vuorokausikohtainen korvaus on 75 euroa ja useamman päivän ajalta korvauksia myönnetään enintään 375 euroa. Omavastuuta ei ole.

Korvauksen hakeminen

Korvauksia haetaan suoraan vakuutusyhtiöltä, joka on AIG Europe S.A. Voit jättää korvaushakemuksen AIG:n verkkosivuilla. Hakemuksessa tarvittavat vakuutusnumerot ovat 102-3601 ja 119-4842. Vaihtoehtoisesti voit ladata vahinkoilmoituslomakkeen ja toimittaa sen AIG:lle joko sähköpostitse osoitteeseen finlandclaims@aig.com tai kirjeitse osoitteeseen

AIG Europe Limited (Finland)
Tunnus 5008951
00003 VASTAUSLÄHETYS
(postimaksu on maksettu puolestasi).

Lisätietoja voit tarvittaessa kysyä AIG Europe S.A:n palvelunumerosta 020 303 456 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@aig.com

Autopaikat ja sähköautojen lataus

Tutustu autopaikkojen vuokraukseen, sähköautojen latauspisteisiin sekä yhteiskäyttöautoihin.

Lue lisää

Nettiyhteydet ja televisio

Uusimmissa taloissa on ilmainen laajakaistayhteys.

Lue lisää

Saunavuorot

Katso mistä voi varata saunavuoroja.

Lue lisää

Vakuutukset

Jokaisella asukkaalla tulee olla laaja kotivakuutus voimassa.

Lue lisää

Asukkaille

Miten voimme auttaa

Voit ottaa yhteytta asiakaspalveluumme kaikissa asuntojen vuokrausta ja asumista koskevissa asioissa.