Nettiyhteydet ja televisio

Tarjoamme useimmissa taloissamme ilmaisen laajakaistayhteyden asukkaille. Nettiyhteyden nopeus on useimmiten 10 Mbit/s. Nettiyhteydet eivät ole päällä automaattisesti, vaan uuden asukkaan on ensin rekisteröidyttävä Telian asiakkaaksi ottamalla yhteyttä kyseisen yrityksen asiakaspalveluun. Rekisteröitymisen yhteydessä voit halutessasi ostaa nettiin lisää nopeutta. Lounean, Karjaan Puhelimen, Tähtikuidun ja Kaisanetin nettiyhteydet sen sijaan ovat yleensä päällä automaattisesti, eikä erillistä rekisteröitymistä tarvita.

Näin kytket vuokraan sisältyvän nettiyhteyden päälle:

  1. Ota yhteyttä Telian asiakaspalveluun ja rekisteröi nettiyhteytesi. Eri operaattoreilta voit halutessasi ostaa nettiin lisää nopeutta etuhintaan.
  2. Suurimmasta osasta asunnoista löytyy huoneistojakamokaappi. Se on peltinen seinään kiinnitetty kaappi, joka sijaitsee useimmiten eteisessä. Kaapin sisällä on verkkokaapeli, jonka toinen pää on kiinni siinä datarasiassa, josta nettiyhteys tulee. Datarasian kohdalla voi lukea esimerkiksi ”DATA”, ”ATK”, ”nousu”, ”jakamo” tai ”runko”. Kytke tämän kaapelin toinen pää johonkin huoneistojakamon numeroiduista datarasioista. Numerot vastaavat asunnon lattianrajasta löytyviä datarasioita, jotka on numeroitu samalla tavalla. Sulje huoneistojakamokaappi.*
  3. Kytke oma verkkokaapelisi siihen asunnon lattianrajasta löytyvään datarasiaan, jonka numeron juuri valitsit huoneistojakamokaapilla. Kytke verkkokaapelin toinen pää tietokoneeseesi. Nyt netti on käyttövalmis.
  4. Jos haluat käyttää nettiä useammassa eri huoneessa tai haluat asuntoon langattoman netin, sinun tulee ostaa oma reititin tätä tarkoitusta varten. Langattoman netin saat käyttöösi siten, että kytket reitittimesi kiinni joko huoneistojakamokaapin verkkokaapelin päähän tai huoneen datarasian verkkokaapelin päähän. Lisätietoja saat tarvittaessa omalta operaattoriltasi.

*Osassa Helsingin ja Tuusulan taloista on huoneistojakamokaappien tilalla Elko Link -kytkentäkaapit, jotka näyttävät erilaiselle, mutta toimivat samalla periaatteella. Asukkaan tulee hankkia oma reititin tai mokkula, jotta hän saa nettiyhteyden käyttöönsä. Lisätietoja saat Telian asiakaspalvelusta.

Eri operaattoreiden yhteystiedot:

Tarkista oma operaattorisi alla olevasta listasta.

Helsinki
Hevostallintie 4, 6, 8, 10, 12Telia
Kadettikouluntie 1, 3Telia
Santahaminantie 4, 6, 8Telia
Santahaminantie 7Telia
Kajaani
Prikaatintie 122Kaisanet
Mikkeli
Tyrjäntie 8Telia
Sodankylä
Jääkärintie 19, 21Telia
Siilastie 8, 10, 13Tähtikuitu
Välitie 2, 4Tähtikuitu
Säkylä
Huovintie Lounea
Tuusula
Pataljoonantie 14Telia
Upinniemi
Meritie 42-45Karjaan Puhelin
Rakentajantie 23-24Karjaan Puhelin
Upinniemen Rantatie 1-2, 3, 5-7, 10-13Karjaan Puhelin

Televisio

Mitään lisäantennilaitetta ei saa asentaa ilman isännöitsijän lupaa. Jos asukkaan laitteet aiheuttavat häiriön, vastaa asukas antenniliikkeen tarkastus- ja korjauskäyntikustannukset.

Autopaikat ja sähköautojen lataus

Tutustu autopaikkojen vuokraukseen, sähköautojen latauspisteisiin sekä yhteiskäyttöautoihin.

Lue lisää

Saunavuorot

Katso mistä voi varata saunavuoroja.

Lue lisää

Vakuutukset

Jokaisella asukkaalla tulee olla laaja kotivakuutus voimassa.

Lue lisää

Asukkaille

Miten voimme auttaa

Voit ottaa yhteytta asiakaspalveluumme kaikissa asuntojen vuokrausta ja asumista koskevissa asioissa.