Pesutupa, kuivaushuone ja tuuletusparveke

Pyykinpesukone jossa on pyykkiä sisällä ja ovi raollaan.

Talopesulat ja pyykinkuivaustilat

Osassa taloistamme on asukkaiden yhteinen pesutupa. Siihen on käyttöoikeus on vain talonkirjoilla olevilla vuokralaisilla. Talopesulan ja kuivaustilojen käyttö on sallittu klo 7-21 välisenä aikana. Talopesuloiden ja pyykinkuivaustilojen sekä pihalla olevien pyykkinarujen käyttö on suositeltavaa, koska se vähentää asuinhuoneistojen kosteusrasitusta ja kosteusvaurioriskejä.

Talopesulan käyttäjien on tutustuttava pesulakohtaisiin laitteiden ja tilojen käyttöohjeisiin ja toimittava niiden mukaisesti ja käyttäjien on noudatettava sallittuja käyttöaikoja. Vuoroja varattaessa suositellaan arkipäivien aamu- ja päivävuorojen varaamista aina, kun se vuoron varaajan tilanne huomioiden on mahdollista, koska ilta- ja viikonloppuvuoroista on lähes aina pulaa. Turhia vuorojen varauksia on vältettävä. Käyttämätön varattu vuoro tulee vapaasti muiden käytettäväksi talokohtaisten sääntöjen mukaisesti. Pyykki on noudettava pois välittömästi sen kuivuttua, jotta kuivatustilat vapautuvat seuraavalle käyttäjälle. Kuivaushuoneissa on usein tehokas kuivauspuhallin, joka kuivaa lingotun pyykin jo muutamassa tunnissa.

Talopesula siivotaan kiinteistökohtaisen siivousohjelman mukaan ja lisäksi jokaisen käyttäjän on huolehdittava, että tila ja laitteet jäävät siisteiksi seuraavaa käyttäjää varten. Lemmikkieläinten vieminen talopesulaan on kielletty. Mattojen pesu tavanomaisessa talopesulassa on kielletty, ellei isännöitsijätoimisto nimenomaan erikseen toisin ole ilmoittanut. Pesukoneita ei ole mitoitettu mattojen pesuun.

Espoossa Peijinkuja 3 ja Tuusulassa Pataljoonantie 2 voi pyykkituvan varata netin kautta. Muissa on varauskirja. Peijinkujalla on koodi, jolla pääsee pyykkitupaan ja se on voimassa varauksen ajan. Peijinkujalla on kaksi kuivaushuonetta ja pyykkituvan yhteydessä oleva on ensisijaisesti tarkoitettu naapuritalon asukkaille. Kuivaushuone, jonne kulku on käytävältä, on tarkoitettu taas ensisijaisesti talon asukkaille.

Tuuletusparvekkeet

Taloissa voi olla asukkaiden yhteiskäyttöön tarkoitettuja tuuletusparvekkeita. Niiden käytössä on huomioitava talon järjestyssäännöt. Siisti aina paikat seuraavaa käyttäjää varten.

Kiinteistöyhtiö huolehtii tuuletusparvekkeiden siivouksesta ja lumen poistosta.

Sauna

Tutustu saunan käytöstä annettuihin talokohtaisiin ohjeisiin ja noudata niitä.

Lue lisää

Varastot

Kerrostaloissa on yleensä omat säilytystilat ulkoilu- ja urheiluvälineille sekä irtaimistolle.

Lue lisää

Piha- ja leikkialueet

Tutustu piha-alueiden ja leikkipaikkojen hoitovastuisiin.

Lue lisää

Asukkaille

Miten voimme auttaa

Voit ottaa yhteytta asiakaspalveluumme kaikissa asuntojen vuokrausta ja asumista koskevissa asioissa.