Varastot

Varastot - sivun kuva jossa on polkupyöriä ulkovälinevarastossa

Ulkoiluvälinevarastot, lastenvaunuvarastot ja yleiset tilat

Ulkoilu- ja urheiluvälineille on kerrostaloissa yleensä omat varastot. Mopojen ja muiden moottorikäyttöisten kulkuvälineiden säilytys näissä tiloissa on kielletty. Varastot ovat lukittuja, mutta tästä huolimatta omat polkupyörät kannattaa pitää lukittuina.

Osassa taloista on lastenvaunuille ja -rattaille erilliset säilytystilat. Jos erillisiä varastoja niitä varten ei ole, tämä ei oikeuta säilyttämään niitä talon käytävillä tai porrashuoneissa. Käytävillä olevat ylimääräiset tavarat hankaloittavat poistumista hätätilanteessa ja lisäävät palavan materiaalin määrää.

Kellari- ja ullakkokäytävillä ei pelastustoimiasetuksen mukaan saa säilyttää mitään. Huoltoyhtiö voi poistaa asetuksen vastaisesti säilytetyt tavarat ja toimittaa ne kaatopaikalle, ellei omistaja ole vaivatta selvitettävissä. Säilöön otetuista tavaroista voidaan periä kuljetus-, varastointi- ja palautuskustannukset.

Ongelmatilanteessa ota yhteyttä meihin täältä.

Irtaimistovarastot

Kutakin asuntoa varten on yleensä erillinen huoneiston mukaan numeroitu irtaimistovarasto, joka on väärinkäytösten ehkäisemiseksi pidettävä tyhjänäkin lukittuna. Palavia nesteiden, kaasujen ja räjähdysaineiden säilyttäminen on varastoissa kielletty. Vaatteet ja muut tekstiilit kannattaa pakata laatikoihin tai muihin pakkauksiin.

Älä säilytä kylmissä varastotiloissa sellaista tavaraa, joka ei kestä kosteutta. Kosteudelle altista tavaraa ei kannata säilyttää myöskään lämpimien varastojen lattioilla. Noin 10 cm:n korkuisen alustan järjestäminen pienentää omaisuusvahinkoriskiä mahdollisissa kellarin vesivahingoissa. Varastokomerossa ei kannata säilyttää arvokasta tavaraa tai alkoholia, sillä nämä voivat houkutella murtovarkaita.

Kiinteistöyhtiö ei vastaa irtaimistovarastoissa tapahtuvista varkauksista tai vahingonteoista. Tarkista omalta vakuutusyhtiöltäsi irtaimistovakuutuksen kattavuus.

Pesutupa, kuivaushuone ja tuuletusparveke

Osassa taloistamme on asukkaiden yhteisiä tiloja. Tutustu ohjeisiin.

Lue lisää

Sauna

Tutustu saunan käytöstä annettuihin talokohtaisiin ohjeisiin ja noudata niitä.

Lue lisää

Piha- ja leikkialueet

Tutustu piha-alueiden ja leikkipaikkojen hoitovastuisiin.

Lue lisää

Asukkaille

Miten voimme auttaa

Voit ottaa yhteytta asiakaspalveluumme kaikissa asuntojen vuokrausta ja asumista koskevissa asioissa.