Siirry sisältöön

Nauti kesästä täysillä: Vinkkejä loman viettoon

Nyt on kesä ja monille se saattaa tarkoittaa hyvin ansaittua lomaa. Mikäli kalenterisi näyttää tyhjältä ja lomasuunnitelmia ei oikein löydy, tässä on muutama kesälomavinkki, joiden avulla pystyt nauttimaan tästä aurinkoisesta vuodenajasta täysin rinnoin.

Artikkeli kuva

Asunnon sisustus

Kesäloma tarjoaa ihanteellisen tilaisuuden uudistaa asunnon sisustus ja tuoda raikasta kesätunnelmaa kotiisi. Voit aloittaa muutoksen pienillä yksityiskohdilla, kuten vaihtamalla tekstiilejä ja lisäämällä kesäisiä värejä. Voit myös hankkia uusia koristetyynyjä ja verhoja, jotka tuovat uutta ilmettä huoneistoon. Muista myös hyödyntää luonnonvaloa mahdollisimman paljon avaamalla verhot ja pitämällä ikkunat auki, mikäli kelit sen sallivat.

Parvekkeen viihtyisyyttä voi parantaa värikkäillä kukilla.

Parvekkeen sisustus

Kesä on täydellinen aika uudistaa parvekkeen sisustusta ja luoda itselle viihtyisä paikka, jossa voit nauttia aurinkoisista päivistä ja lämpimistä illoista. Voit esimerkiksi hankkia uudet parvekekalusteet tai vaikkapa parvekekukat. Pienetkin lisäykset voivat parantaa viihtyisyyttä.

Voit lukea parvekkeen sisustuksesta lisää aikaisemmasta artikkelistamme.

Ikkunat puhtaaksi

Kesän saapuessa on aika tuoda kirkkaampi näkymä kotiisi. Ikkunoiden pesu kesäksi voi olla raikastava ja palkitseva tehtävä. Ikkunoiden peseminen antaa paitsi puhtaamman näkymän ulkomaailmaan, myös lisää valoa huoneisiin.

Olemme aikaisemmassa artikkelissamme käyneet läpi ikkunan pesuun liittyviä vinkkejä.

Oma paikkakunta tutuksi

Kesälomalla ei välttämättä tarvitse matkustaa ulkomaille saadakseen uusia kokemuksia. Tutustu vaikkapa koti- tai naapurikaupungin nähtävyyksiin, museoihin tai rantoihin, joissa et ole vielä vieraillut. Arjen keskellä oman kotiympäristön arvostaminen jää yleensä hieman sivummalle. Kauniita nähtävyyksiä voi olla aivan nurkan takana.

Kulttuuritapahtumat

Kesä on täynnä eri festivaaleja sekä tapahtumia. Tutustu vaikkapa lähelläsi järjestettäviin musiikkifestivaaleihin, kulttuuritapahtumiin tai ruokatapahtumiin. Vietä päivä tai viikonloppu nauttien musiikista tai tanssien ystäviesi tai perheesi kanssa.

Loma luonnossa

Suomi on tunnettu erinomaisista ulkoilumahdollisuuksista. Kokeile vaikkapa patikointia tai pyöräilyä metsän keskellä, melontaa järvi- tai merimaisemissa tai vaellusta kansallispuistoissa. Onkiminen on myös yksi mainio kesän harrastuksista. Suomesta löytyy lukuisia kansallispuistoja, joissa edellä mainittuja aktiviteetteja voi harrastaa. On tärkeää muistaa tarkastaa kansallispuistojen säännöt esimerkiksi kalastuksen suhteen sekä tarkistaa onko metsäpalovaroitus voimassa.

Lisätietoa kansallispuistoista löydät Metsähallituksen Luontoon sivustolta.

Pitkospuut metsässä
Kansallispuistot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden retkeilyyn.

Mökkeily

Vietä lomaasi joko omalla, kaverin tai vuokratulla mökillä. Mökillä pystyt hyvin lataamaan akkuja ja samalla nauttimaan Suomen kesäisestä tunnelmasta. Auringon paistaessa voit virkistäytyä uimalla tai kokeilemalla vesiurheilulajeja. Sateen sattuessa on oiva hetki uppoutua kirjan äärelle tai vaikkapa harjoitella kutomista. Ei saa myöskään unohtaa saunomista, joka on yksi mökkeilyn tärkeimmistä aktiviteeteistä.

Rentoudu

Ota aikaa myös itsellesi ja nauti hiljaisista hetkistä. Kesälomalla ei välttämättä aina tarvitse suorittaa vaan on myös tärkeää muistaa ladata akkuja. Kesäloma antaa mahdollisuuden rentoutua ja unohtaa arjen kiireet. Lue kirjaa, ota aurinkoa, ui tai opettele jokin uusi harrastus.

Kesäloma tuo tullessaan hyvän mahdollisuuden ladata akkuja, tutustua uusiin paikkoihin ja viettää ikimuistoisia hetkiä. Nämä vinkit tarjoavat sinulle vaihtoehtoja kesäloman suunnittelua varten olitpa sitten aktiivinen suorittaja tai sitten rentoutumisesta nauttiva henkilö. Tärkeintä kuitenkin on, että muistat nauttia.