Kiinteistötaide

Kiinteistötaide tarkoittaa kiinteistöön toteutettua, pysyväisluontoista taidetta, joka on suunniteltu erityisesti kyseistä kiinteistöä silmälläpitäen. Kiinteistötaidetta voidaan toteuttaa julkisivuihin, porraskäytäviin ja pihoihin. Yksilöllisesti ja tyylikkäästi suunniteltu talo voi jo sinänsä olla kiinteistötaidetta. Taideteokset voivat olla esimerkiksi maalauksia, eri materiaaleista kuten esimerkiksi lasista ja puusta valmistettuja reliefejä tai vaikkapa patsaita tai muita pihataideteoksia.

Kiinteistötaide tulee toteuttaa kiinteistön lähtökohdista ja tavallaan sen ehdoilla. Hyvä lähtökohta kiinteistötaiteen teemoitukselle on kiinteistön historia ja vaikkapa kiinteistöön ja asukkaisiin liittyvä tarina.

Kruunuasunnot Oy on toteuttanut runsaasti kiinteistötaidetta omiin vuokra-asuntokohteisiinsa, useimmiten rakentamisen tai perusparannuksen yhteydessä. Kiinteistötaiteella luodaan kiinteistölle yksilöllisyyttä ja omaleimaisuutta. Esimerkiksi porraskäytävätaide suojelee kokemusten mukaan porrasta kulumiselta ja nuhraantumiselta ja vähentää kunnossapitokuluja.

Julkisivutaide

Porraskäytävätaide

Pihataide