Siirry sisältöön

Parvekkeen sisustusvinkit syksyä ja talvea varten

Parveke tai terassi ei ole tarkoitettu pelkästään lämpimiä säitä ja kesää varten, vaan niistä kannattaa nauttia ympäri vuoden. Parhaimman hyödyn saat, jos sinulla on lasitettu parveke. Viileistä ja tunnelmallisista päivistä ja illoista voi nauttia ulkoilmassa vilttiin kääriytyneenä lämpimän kupposen kera.

Artikkeli kuva

Päivän lyhentyessä ja iltojen pimetessä yhä aiemmin, kannattaa parveke tai terassi koristella valoilla. Ne antavat tunnelmaa ja näkyvät kauniisti myös sisätiloihin. Viimeistään nyt kannattaa kesäkukat viedä roskiin ja tuoda tilalle syksyn ja talven kasvit ja värit.

Valaistus

Tunnelmaa voi luoda mm. paristokäyttöisillä kausivaloilla, led-kynttilöillä ja erilaisilla led-lyhdyillä. Myös aidot kynttilät luovat kauniin tunnelman, mutta niihin liittyy aina paloturvallisuusriski. Älä siis jätä kynttilöitä palamaan, ellet itse ole paikalla. Markkinoilta löytyykin nykyään paljon vaihtoehtoja kynttilöille. Muistathan, että ulkotulia ei saa koskaan polttaa parvekkeella.

Piristä kasveilla

Syksyllä ja talvella voi parvekkeella ja terassilla olla kasveja ja istutuksia. Yksiväriset tai moniväriset Callunat ovat kestäviä ja kauniita talvikasveja, joiden seuraksi voi istuttaa vaikka muratin. Monenlaisia vihreyttä ja näyttävyyttä tuovia elementtejä löytyy myös luonnosta. Erilaiset irto-oksat tai mustikan- ja puolukanvarvut tuovat piristystä ulkotilaan. Valoköynnökset voi kietoa myös näyttäviin irto-oksiin. Erilaisilla koristemarjoilla, koristekurpitsoilla, kävyillä tai kuivatuilla sitrushedelmillä saat tehtyä kauniita asetelmia. Havukasvit ja pienet pensaat ruukuissa sopivat myös hyvin. Koristellun kuusen voi puolestaan sijoittaa ulkotilaan jouluna.

Piristä kasveilla ja lyhdyllä

Tekstiilit

Tekstiilit toimivat parhaiten lasitetulla parvekkeella. Lämmin ja perinteinen elementti ulkotilaan on lampaantalja ja se tuo ihanaa tunnelmaa tuoliin tai lattialle. Oleilua ja istuskelua varten kannattaa ulos tuoda vilttejä sekä muhkeita tyynyjä. Tekstiilejä valitessa on syytä tarkistaa, että ne kestävät kosteutta ja UV-säteilyä. Kodin sisäpuolelle oven viereen voi myös vilttejä ja lämpöisiä tossuja varten laittaa esim. korin, josta ulos mennessään voi napata tarvitsemansa mukaan. Hyvä lämmöneriste on myös paksu villamatto parvekkeen lattialla.