Siirry sisältöön

Meillä Kruunuasunnoilla lemmikit ovat tervetulleita

Lemmikkieläin on monelle ihmiselle se paras kaveri ja rakas perheenjäsen. Suosituimpia ovat kissat ja koirat. Lemmikkieläimet ovat tervetulleita Kruunuasuntojen asuntoihin, mutta niiden ammattimaista kasvatusta ei niissä sallita. Ohessa pieni muistutus, mitä kannattaa ottaa huomioon ja muistaa oman lemmikin kanssa.

Artikkeli kuva

Huolehdithan, että lemmikkisi ei tuota häiriötä tai vahinkoa muille asukkaille tai lemmikeille, eikä se vahingoita asuntoa. Muistathan, että esim. koira saattaa purkaa tylsyyttään haukkumalla tai tuhoamalla asuntoa, mikäli se ei saa tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja. Jos mahdollista, hyödynnä koirapuistoja. Älä myöskään jätä lemmikkiäsi yksin pitkäksi aikaa.

Kissoille tulee hankkia oma hiekkalaatikko tarpeita varten ja ne pitää opettaa käyttämään sitä. Hiekkaa ei saa kaataa vessanpönttöön, vaan se tulee hävittää sekajätteen mukana.

Mikäli koirasi haukkuu pitkäkestoisesti, säännöllisesti ja häiritsevästi, kannattaa asiaan tarttua ripeästi, jotta naapurisopu säilyy jatkossakin.

Koirat ja kissat (tai muut lemmikit) on pidettävä kytkettynä talon piha-alueilla. Lasten leikkipaikat ja hiekkalaatikot ovat lapsia varten ei lemmikkieläimiä. Älä anna lemmikkisi tehdä tarpeitaan piha-alueelle. Mikäli vahinko sattuu, muista korjata eläimen jättämät ulosteet pois saman tien. On hyvä muistaa, että vuokralainen on korvausvelvollinen, jos lemmikki aiheuttaa vahinkoa asunnossa, yleisissä tiloissa tai piha-alueella.

Suosittelemme hankkimaan ulko-oveen Huoneistossa lemmikkejä -tarran (tai vastaavan), joka auttaa erilaisissa hätätilanteissa ottamaan paremmin huomioon kohteessa olevat eläimet. Hyvä sijoituspaikka tarralle on postiluukun yläpuolella, mutta ei kuitenkaan oven yläosassa, koska tulipalotilanteessa se saattaa jäädä savun peittämäksi. Tarroja on yleensä saatavilla useimmissa eläintarvikekaupoissa tai eläinlääkäriasemilla. Niitä voi kysyä myös lähimmältä paloasemalta.

Muistutamme vielä, että huomatessasi lemmikin kaltoinkohtelua tai laiminlyöntiä, on sinun velvollisuutesi ilmoittaa siitä eteenpäin. Eläinsuojeluilmoituksen voi tehdä alueen valvontaeläinlääkärille, jos sellaista ei ole, niin kunnaneläinlääkärille.

Teksti ja kuva: Saara Virolainen