Siirry sisältöön

Harrastukset esillä: Ideoita sisustukseen

Meillä kaikilla on harrastuksia, joihin suhtaudumme intohimoisesti. Olipa kyse sitten moottoriurheilusta, valokuvauksesta, musiikista, pelaamisesta, lukemisesta tai jostain aivan muusta. Harrastusten esilletuominen on loistava tapa luoda omannäköinen sisustus.

Artikkeli kuva

Miten tuoda oma harrastus esiin sisustuksessa?

Harrastusten sisällyttäminen sisustukseen on mahtava tapa luoda yksilöllinen koti. Muutama asia on kuitenkin tärkeä pitää mielessä. Tasapainon säilyttämiseksi, harrastukset kannattaa tuoda esille hienovaraisesti. Huolellinen suunnittelu auttaa löytämään tyylikkäät tavat integroida harrastus sisustukseen käytännöllisyyttä sivuuttamatta.

Alla on esimerkkejä tavoista, joilla harrastuksen voi tuoda esiin omassa kodissa.

1. Paikka taiteen luomiseen

kuva siveltimistä

Jos maalaaminen tai jokin muu taiteenmuoto on lähellä sydäntä, kotiin voi luoda oman nurkkauksen sen harjoittelua varten. Taiteilijanurkkaukseen voi kerätä tarvittavat välineet, kuten maalit ja pensselit, ja luoda rauhallisen tilan luovuudelle. Maalaamisessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä lattian suojaaminen. Taiteilijanurkkaus sopii erinomaisesti boho-tyyliseen sisustukseen.

2. Suosikki urheiluseura esille

Kuva taulusta jossa urheilujoukkueen logo

Urheilun ystävät kuulolla! Onko joku urheilulaji lähellä sydäntä? Se on mahdollista tuoda esiin oman kodin sisustuksessa. Esimerkiksi suosikkijoukkueen fanituotteet, kuten pelipaidat ja kehystetyt julisteet, ovat loistava tapa tuoda urheilun iloa ja tunnelmaa kotiin. Näin luot persoonallisen ja tyylikkään sisustuksen, joka kertoo omasta intohimosta.

3. Valokuvaajan koti

kuva seinästä jossa on polaroid-kuvia ja polaroid-kamera

Itse otetut valokuvat ovat erinomainen lisä kodin sisustukseen. On ihanaa, kun oma kädenjälki näkyy itse otettujen kuvien muodossa. Kuvista voi luoda seinän, johon on koottu itselle tärkeimmät kuvat. Myös valokuvaukseen tarvittavat välineet, kuten kameran, voi lisätä osaksi sisustusta.

4. Sisustus musiikin ystävälle

kuva levysoittimista ja vinyylilevyistä

Jos musiikki on lähellä sydäntä, voi kotiin luoda musiikkinurkkauksen. Siihen voi kuulua levysoitin, kaiuttimet, paikka vinyylilevyjen tai CD-levyjen säilyttämistä varten tai mitä tahansa muuta musiikkiharrastukseen liittyvää. Taulut suosikkibändeistä ja -muusikoista on mahtava tapa luoda tila, joka heijastaa omaa musiikkimakua.

5. Pelaajan unelma

kuva pelitietokoneesta työpöydällä

Tyylikäs ja toimiva peli-setup on jokaisen pelaajan unelma. Siihen voi kuulua pelikonsoli, tietokone, pelejä ja muita pelaamiseen tarvittavia tarvikkeita. Pelinurkkauksen tulee olla toimiva ja ergonominen. Tärkeää on valita huonekalut, sisustuselementit ja tarvikkeet, jotka tekevät tilasta täydellisen pelaamiseen.

6. Lukunurkka lukutoukalle

kuva kirjoista

Mahtava sisustusidea aktiiviselle lukijalle on lukunurkkaus huoneen kulmaan. Siihen voi kuulua mukava nojatuoli, kirjahylly ja hyvin valaiseva jalkalamppu. Lukunurkkauksessa on helppo rentoutua ja upota kirjojen mielenkiintoiseen maailmaan. Lukunurkkaus on ihana lisä olohuoneen sisustukseen.

7. Moottoriurheilijan koti

kuva motocrosskypäristä

Myös hurjapäät voivat tuoda harrastuksensa esiin oman kodin sisustuksessa. Esimerkiksi motocross- tai kartingkypärän voi asettaa hyllylle tai sivupöydälle.

Jokaisen harrastuksen voi tuoda esiin omassa sisustuksessa

Pienellä luovuudella minkä tahansa harrastuksen voi tuoda tyylikkäästi esille oman kodin sisustuksessa. Tärkeintä on löytää tapa tuoda oma harrastus esiin niin, että se heijastaa omaa persoonallisuutta ja tuo iloa sekä inspiraatiota päivittäiseen elämään.

Kaiken kaikkiaan harrastusten esilletuominen on erinomainen tapa ilmaista itseään ja luoda henkilökohtainen tunnelma kotiin. Lopputuloksena on koti, joka tuntuu omalta. Muista siis rohkeasti kokeilla erilaisia tapoja!

Tämän julkaisun on kirjoittanut Mukavaollakotona.fi-sivuston sisustusaiheisiin julkaisuihin erikoistunut Tuukka Nygrén. Mukavaollakotona.fi-sivuston tavoitteena on innostaa ihmisiä sisustamaan ja auttaa heitä luomaan juuri itselle täydellinen koti.