Siirry sisältöön

Tuusulan Pataljoonantien uudet asunnot valmistuvat ensi viikolla

Tuusulan Pataljoonantien uusi kerrostalomme on miltei valmis, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan sisään ensi viikon lopulla. Talossa on 50 laadukasta vuokra-asuntoa, joiden joukossa on kauniita yksiöitä, kaksioita sekä muutama kolmio. Energiatehokkaassa talossa on aurinkokatto sekä lämmöntalteenottojärjestelmä. Asukkaat pääsevät käyttämään talon omaa Postin automaattia, yhteiskäyttöautoja ja sähköautojen latauspistettä.

Artikkeli kuva

VALMISTUMINEN VIIVÄSTYI KORJAUSTÖIDEN TAKIA

Hyrylään Rykmentinpuiston uudelle asuinalueelle rakennetun talon piti alkujaan valmistua alkusyksystä 2020, mutta valitettavasti toteutus ei edennyt suunnitelmien mukaan. Kruunuasuntojen ja urakoitsijan välille syntyi erimielisyys siitä, oliko kylpyhuoneiden lattiarakenteet toteutettu sovitusti. Lattiarakenteissa ilmeni useita virheitä muun muassa laattojen kiinnityksessä ja vesikiertoisen lattialämmitysputkiston sijainnissa.

Kruunuasunnot edellyttää korkeaa laatutasoa asunnoissaan ja päätti olla laittamasta asuntoja vuokralle, ennen kuin kaikki kylpyhuoneet saatiin korjautettua.

Pataljoonantielle oli ehditty tehdä vuokrasopimuksia ennen kuin ongelmien laajuus selvisi. Hyvityksenä tarjosimme kaikille vuokrasopimuksen tehneille väliaikaisasuntoa Tuusulan muista vuokrakohteistamme. Halutessaan asukkaat saivat myös purkaa tekemänsä vuokrasopimukset. Väliaikaisasunnoista ei ole tarvinnut maksaa vuokraa, joten asuminen on tullut näille asukkaille hyvin edulliseksi Pataljoonantien valmistumisen odottamisen aikana. Väliaikaisasunnosta Pataljoonantielle muuttaville on tilattu myös ilmainen muuttoapu, jotta muutto uuteen kotiin sujuisi mahdollisimman vaivattomasti.

Urakoitsija ja Kruunuasunnot ovat edelleen eri mieltä siitä, oliko kylpyhuoneiden alkuperäinen toteutus tehty oikein ja lattiaremonttien lopullinen maksaja on avoin. Kruunuasunnot pyrkii ratkaisemaan erimielisyyden urakoitsijan kanssa ensisijaisesti neuvotteluteitse.