Siirry sisältöön

Lämmityskausi alkaa 1.10.

Pian vaihtuu lokakuu ja se tietää lämmityskauden alkamista. Käytämme lämpötilojen optimointiin etäohjattavaa järjestelmää, joka ennakoi asuntojen lämmitystarvetta sääennusteiden pohjalta. Ensimmäisten kylmien kelien aikaan kestää hetki, ennen kuin lämpötilat asettuvat kohdilleen. Lämpötiloissa on lokakuun loppuun saakka + 1 °C syyskorotus ilmankosteuden takia.

Artikkeli kuva

Asuntojen tavoitelämpötila on lämmityskaudella 20,5-23 ºC (21,5 ºC +1,5/-1 ºC). Asukkaat voivat hienosäätää lämpötilaa asunnosta riippuen joko pattereiden termostaattien avulla tai asuntojen seinissä olevien erillisten termostaattien avulla.

Huomioithan, että patteri voi tuntua käteen viileältä, vaikka se toimisi oikein. Tarkista kuitenkin, että ilma pääsee kiertämään kunnolla patterin luona. Jos patteri on peitetty verhoilla tai huonekaluilla, ilma voi lämmetä termostaatin luona muuta huoneilmaa enemmän, jolloin termostaatti katkaisee lämmityksen liian aikaisin.

Jos epäilet, että kodissasi on liian kylmä tai kuuma, mittaa lämpötila huoneen keskeltä tai sisäseinältä noin 1 metrin korkeudelta. Osassa asunnoista seinällä on etäluettava lämpötila-anturi, jonka sivussa on QR-koodi näkyvällä paikalla. Näiden antureiden ilmoittamia lämpötilalukemia voit tarkastella lukemalla QR-koodin älypuhelimella. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Jos lämpö on laskenut vuorokauden ajan alle 19 ºC:een tai noussut yli 24 ºC:een, pyydämme tekemään vikailmoituksen joko asukassivujemme kautta tai soittamalla palvelunumeroomme 020 743 2960 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi

Jätä meille vikailmoitus myös silloin, jos patteri lorisee tai pitää häiritsevää ääntä. Ethän irrota termostaatteja tai tee itse patterien ilmauksia.