Siirry sisältöön

Kruunuasunnot on mukana vuokra-asumisen Green homes -vastuullisuustoiminnassa

Kruunuasunnot on yhdistänyt voimansa yhdessä Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n sekä kuuden muun ammattimaisen vuokranantajan kanssa ja käynnistänyt vuokra-asumiseen keskittyvän Green homes -vastuullisuustoiminnan. Ammattimaiset kiinteistönomistajat tekevät pitkäjänteistä ilmastotyötä vuokrakohteissaan ja tarjoavat vihreitä vuokrakoteja.

Artikkeli kuva

Toiminnassa on mukana huimat 25 000 vuokra-asuntoa ympäri Suomen. Kaikki toimijat ovat mukana kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksen vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelmassa ja sitoutuvat käytönaikaisen energian päästöttömyyteen vuoteen 2030 mennessä.

”Asuminen tuottaa noin kolmanneksen suomalaisten hiilijalanjäljestä. Ammattimaiset vuokranantajat ovat jo pitkään tehneet vastuullisuustyötä omistamissaan kiinteistöissään, ja nyt asukkaat otetaan tähän työhön mukaan vielä tiiviimmin. Green homes -toiminnassa asukkaat saavat vuokranantajiltaan tietoa asumisen ilmastopäästöistä ja opastusta arjen ilmastotekoihin”, johtaja Aija Tasa Raklista kertoo.

Mukana olevien vuokrakohteiden asukkaat saavat siis vuosittain tietoa oman vuokratalonsa hiilijalanjäljestä, kiinteistösähkön kulutuksesta, vedenkulutuksesta sekä kierrätysasteesta. Kannustamme myös kaikkia Kruunuasuntojen asukkaita tekemään omassa arjessaan ilmastoystävällisiä valintoja, joilla asumisen ilmastopäästöt pienenevät.

Lisätietoja toiminnasta löytyy greenhomes.fi-sivustolta