Siirry sisältöön

Kiinteistöhuoltoyhtiö Kotikatu Kuopio palkittiin erinomaisesta työstä

Huoltoyhtiöiden tekemä työ on usein näkymätöntä. Kun sisällä on puhdasta ja siistiä, valaistus pelaa, ulkona ei tarvitse pelätä liukastumista, tiet on aurattu ennen töihin lähtöä ja kaikki on kunnossa, asukkaat eivät välttämättä kiinnitä asiaan huomiota.

Artikkeli kuva

Kruunuasunnot palkitsee vuosittain ne huoltoyhtiöt, jotka ovat hoitaneet työnsä erityisen hyvin. Yksi ansioituneista huoltoyhtiöistä on Kotikatu Kuopio, jonka kiinteistönhoitajana työskentelee Tanja Piispanen. Kuva: Jouni Taskinen

– Se vähän yllätti, miten paljon erilaisia tehtäviä kiinteistönhuoltoon kuuluu. Tämä on monipuolisempaa kuin olin ajatellut, 8 vuotta sitten alalle tullut kiinteistönhoitaja Tanja Piispanen kertoo.

Aloittaessaan Kotikatu Kuopiolla hänen töihinsä kuuluivat Hatsalankadun ja Sompatien ulkoalueiden hoito. Työpäiviin lukeutui muun muassa roskakierroksia, nurmikonhoitoa, ulkokalusteiden ja leikkipaikkojen kunnosta huolehtimista ja talvella käsilumitöitä sekä hiekoitusta. Sittemmin Piispanen kouluttautui lisää ja siirtyi sisällä tehtäviin teknisiin huoltotöihin.

Asuntojen ilmanvaihdon, lämmityksen, sähköjen ja vedenjakelun tulee toimia oikein. Kotikatu Kuopion työnjohtaja Jouni Taskinen sanoo, ettei kotona aina osaa ajatella, miten paljon erilaista tekniikkaa asumisviihtyvyyteen vaaditaan.

– Talon rakentamisessa on mukana lukuisia eri alojen erikoisosaajia. Kun asukkaat muuttavat taloon sisään, kiinteistönhoitajan pitää hallita ja tietää kaikista erikoisaloista vähintään perusasiat. Kiinteistöissä onkin jo niin teknisiä ratkaisuja, että on lähes välttämätöntä kouluttautua koko ajan ja pysyä mukana uudistuvassa kehityksessä. Mitä parempi tieto kiinteistönhoitajalla on hoidettavasta kiinteistöstään, sitä vähemmän vikatilanteita tulee.

Koneiden ja laitteiden tarkkailu, säätäminen sekä huoltaminen, mittareiden lukeminen, yhteistilojen siivous, pihan hoito ja muut toistuvat vuosityöt vievät reilut puolet kiinteistön ylläpitoon kuluvasta työajasta. Loppupuolisko koostuu yllättävistä tehtävistä, kuten asukkaiden ilmoittamista vioista.

Tiimissä jokaisella on osansa

Piispasen mieluisimpia tehtäviä ovat ne, jossa pääsee tekemään käsillä.

– WC-kalusteiden tai hanojen korjaus, muiden laitteiden korjaus ja yleisesti kaikki pieni näperrys. Ensimmäisillä kerroilla jännitti mennä toisten ihmisten koteihin tekemään töitä, mutta nyt se on jo arkipäivää.

Hatsalankadun ja Sompatien asukkaat tulevat mielellään juttelemaan Piispaselle, kun näkevät tätä taloilla. Joskus eteen tulee erikoisiakin työkeikkoja. Kerran hän esimerkiksi kävi päästämässä asukkaan sisään asunnon parvekkeelta, kun koirat olivat vahingossa lukinneet omistajansa ulos.

Taskisen mielestä antoisinta työssä ovat juuri asiakaskohtaamiset. Jotta työt sujuvat hyvin, taustalla on iso joukko tekemässä töitä.

– Olemme osa Kruunuasuntojen tiimiä, jossa kaikki hoitavat oman osansa. Monta asiaa käydään asukkaan puolesta läpi ennen kuin asukas sitä tietääkään. Yksittäisen asukkaan asiaa voi hoitaa useampi ihminen.

Kiinteistönhoitaja Tanja Piispanen huoltaa Kuopion Hatsalankatua ja Sompatietä. Kuva: Jouni Taskinen

Palkkiojärjestelmä kannustaa tekemään parhaansa

Huoltoyhtiöiden tekemä työ on usein näkymätöntä. Kun sisällä on puhdasta ja siistiä, valaistus pelaa, ulkona ei tarvitse pelätä liukastumista, tiet on aurattu ennen töihin lähtöä ja kaikki on kunnossa, asukkaat eivät välttämättä kiinnitä asiaan huomiota.

Kruunuasunnoilla hyvä työ palkitaan. Kotikatu Kuopio on yksi niistä huoltoyhtiöistä, joka sai vuodelta 2020 lisäpalkkion, joka vastaa yhden kuukauden huoltosopimusmaksua. Kruunuasuntojen palkkiojärjestelmä toimii myös toisin päin, eli jos huoltoyhtiö ei ole täyttänyt kaikkia tehtäviään, heille tulee sanktiomaksu.

Palkkioiden tai sanktioiden maksu päätetään taloilla tehtävien tarkastuskierrosten perusteella, joita pidetään eri vuodenaikoina. Kierrosten lisäksi myös asukkaiden antamilla palautteilla on vaikutusta palkkioihin.

Kruunuasuntojen kiinteistöpäällikkö Timo Rautiainen kertoo Piispasen ja Taskisen onnistuneen töissään erinomaisesti.

– Hyvä, osaava, ammattitaitoinen, aikaansaava, asiakaspalvelu kohdallaan, tuntee kohteet – koskee molempia, Rautiainen sanoo.