Siirry sisältöön

Asukastyytyväisyyskyselystä hyvät tulokset

Kruunuasunnot pitää vuosittain laajan asukastyytyväisyyskyselyn, joka lähetetään kaikille Kruunuasuntojen asukkaille. Viimeisimmän, loppuvuodesta 2020 valmistuneen kyselyn mukaan asukkaamme ovat tyytyväisiä palveluihimme. Reilut 430 vastaajaa antoivat Kruunuasunnoille kokonaisarvosanaksi 3,9 asteikolla 1–5, mikä on sama tulos kuin edellisvuonna. Tällä kertaa erityisesti vuokrauksen ja laskutuksen asiakaspalvelu sekä talojen rauhallisuus ja järjestys saivat kiitosta yltäen yli 4:n arvosanoihin.

Artikkeli kuva

Koronaviruspandemia näkyy kyselyn tuloksissa. Asukasvaikuttamisen koettiin heikenneen, kun rajoitusten takia emme pystyneet järjestämään asukaskokouksia vuoden 2020 aikana. Toivottavasti pääsemme järjestämään niitä jälleen tämän vuoden aikana.

Viestinnän arvosana nousi edellisvuodesta kymmenyksellä, mutta tiedottamista toivottiin edelleen lisää. Asukkaat toivoivat saavansa tiedotteet sähköisessä muodossa sen sijaan, että ne jaettaisiin kotiin paperipostilla. Tähän onkin tulossa muutos kuluvan vuoden aikana, kun uudistamme verkkosivujamme.

Uudet asukassivut palvelevat entistä paremmin

Asukkaita varten tehdään kokonaan uudet asukassivut, jonne kootaan kaikki tarpeellinen tieto omasta kotitalosta ja siellä asumisesta. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla ja siellä voi helposti jättää vikailmoituksia, seurata niiden tilannetta tai tarkastella omia maksutietoja. Myös asukastiedotteet kulkevat näppärästi mukana kaikkialla, sillä palveluun voi kirjautua missä vain puhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Tiedotamme asukkaita erikseen sitten, kun uudet asukassivut aukeavat.

Muovinkeräystä lisätään

Muovinkeräyksen aloittamista toivottiin useassa vastauksessa. Muovit kerätäänkin jo erikseen monilla paikkakunnillamme ja olemme sitoutuneet kierrättämisen lisäämiseen. Muovinkeräys lisätään niille lopuille paikkakunnille, joilla paikalliset jätehuoltoyhtiöt pystyvät keräämään muovijätettä erikseen ja joilla muovinkeräysastian lisääminen jätepisteelle on teknisesti mahdollista. Valitettavasti joka kunnassa muovinkeräys ei ole ollut vielä mahdollista.

Mukava asuinympäristö rakennetaan yhteispelillä

Asukkaiden avoimista vastauksista välittyy se, miten kodista on tullut korona-aikana entistä tärkeämpi paikka. Siellä tehdään töitä, opiskellaan ja levätään. Mukava asuinympäristö rakennetaan naapureiden yhteispelillä ja moni toivoi, että kertaisimme järjestyssäännöt. Pyydämme asukkaita huomioimaan naapurinsa ja muistamaan arjessaan nämä asiat:

  • Anna naapurille työrauha ja mahdollisuus lepoon asumalla hiljaisesti.
  • Sulje yleisten tilojen ovet perässäsi ja pidä yhteistilat siisteinä. Laita ulkoiluvälineet ja muut tavarat niille kuuluviin varastoihin, jotta porraskäytävät säilyvät esteettöminä.
  • Autot pysäköidään merkityille autopaikoille, joita voi tiedustella palvelunumerosta 020 743 2960 tai sähköpostitse osoitteesta huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi. Pidä pelastustiet aina vapaana.
  • Lemmikit ovat tervetulleita kaikkiin Kruunuasuntojen asuntoihin. Pidäthän huolta, ettei lemmikkisi tee tarpeitaan pihalle tai pidä häiritsevää ääntä poissaollessasi.
  • Säästä luontoa lajittelemalla jätteet oikeisiin jäteastioihinsa ja pidä jätepiste siistinä. Vie huonekalut, rikkinäiset kodinkoneet, vaaralliset jätteet ja muut talon jätepisteelle kuulumattomat jätteet omiin keräyspisteisiinsä, jotka löydät osoitteesta kierratys.info.

Arvontavoitot Jyväskylään ja Helsinkiin

Arvoimme tuttuun tapaan kaikkien asukastyytyväisyyskyselyyn vastanneiden kesken 500, 300 ja 200 euron arvoiset lahjakortit Verkkokauppa.comiin. Onnekkaat voittajat olivat Emilia Jyväskylästä, Anu Jyväskylästä ja Veera Helsingistä. Lahjakortit on toimitettu voittajille joulukuussa.

Seuraava asukastyytyväisyyskysely järjestetään alkusyksystä 2021.