Yritys

Kruunuasunnot Oy rakennuttaa, vuokraa ja kehittää laadukkaita asuntoja 19 paikkakunnalla ympäri Suomen aina Raaseporista Sodankylään. Asuntoja on yhteensä noin 2300, joista Kruunuasunnot omistaa noin 1900. Toimintaan kuuluu myös asuntojen vuokrauksen ja hallinnoinnin palveluiden tuottamista.

Visio

Kruunuasunnot Oy on keskeisillä paikkakunnilla toimiva monipuolinen turvallisen asumisen tekijä. Asuntokantamme ja palvelumme vastaavat asukastarpeisiin ja kehitämme omistaja-arvoa.

Missio

Kruunuasunnot Oy tarjoaa koteja erilaisiin asumistarpeisiin ja elämäntilanteisiin. Osana yrityksen perustehtävää kehitämme asuntoja ja asumisviihtyvyyttä sekä ylläpidämme ja kehitämme vastuullemme annettua kiinteistöomaisuutta.

Arvot

  • innovatiivisuus
  • luotettavuus
  • vastuullisuus
  • tehokkuus

Toiminta

Historia

Kruunuasunnot perustettiin vuonna 1999 tehostamaan Puolustusvoimien vuokra-asuntojen hallinnointia. Vuosina 1999—2001 Kruunuasunnoille siirrettiin noin 5300 Puolustusvoimien asuntoa.

Tämän jälkeen Kruunuasunnot on ostanut lisää kiinteistöjä sekä rakennuttanut uusia taloja Helsinkiin, Jyväskylään, Turkuun, Hämeenlinnaan, Sodankylään ja Rovaniemelle. Vanhoja kohteita on perusparannettu järjestelmällisesti. Joitakin kohteita on myös myyty tai purettu pois.

Kruunuasuntojen omistaja oli aluksi Suomen valtion kiinteistösijoitusyhtiö Kapiteeli Oyj, joka sittemmin sulautui osaksi valtion sijoitusyhtiö Solidium Oy:tä. Nykyisin Solidium on jaettu arvopaperiliiketoimintaa harjoittavaksi Solidiumiksi ja kiinteistöliiketoimintaa harjoittavaksi Governia Oy:ksi, joista jälkimmäinen on Kruunuasuntojen emoyhtiö.

Vuonna 2019 Kruunuasunnoilla on rakenteilla uusia asuntoja Tampereelle, Tuusulaan ja Turkuun.

Epäiletkö väärinkäytöstä tai sopimatonta toimintaa?

Täytä väärinkäyttöilmoitus