Kodin siivous helpommaksi

Kodin siivouksesta voi tehdä helpompaa pienillä asioilla. Laita eteiseen kunnollinen matto, johon kengät voi pyyhkiä. Ulkojalkineet kannattaa jättää eteiseen, niin lika ja hiekka ei pääse kulkeutumaan muualle asuntoon.

valta_hiekkaa

Älä tuhlaa vettä

Suurimmassa osassa Kruunuasuntojen asuntoja on huoneistokohtaiset vesimittarit, jolloin asukas maksaa juuri siitä määrästä vettä mitä kuluttaakin. Vettä voi käyttää säästeliäästi tai törsäten. Jos esimerkiksi tiskaa astiat juoksevan veden alla, kuluu vettä noin 150 litraa pesukerralla. Kun tiskauksen tekee vesialtaassa, kuluu vettä murto-osa siitä, vain noin 30 litraa.

saasta-vetta

Roskat roskakoriin – ei vessanpyttyyn

Viemäri ei ole roskis. Sen takia kannattaa laittaa vessaan oma roskakori, johon voi heti laittaa sinne kuuluvat roskat. Vessanpyttyyn saa laittaa luonnollisten tarpeiden ja wc-paperin lisäksi vain astian- ja pyykinpesuvesiä sekä peseytymisessä tai siivouksessa käytettyjä vesiä.

Älä ruoki rottia, laita biojäte omaan kierrätysastiaan

WC-pönttöön tai keittiön tiskialtaaseen laitettu biojäte on rottien herkkua. Älä siis ruoki rottia, vaan laita biojäte sille varattuun roska-astiaan.

Muista huomioida turvallisuus kynttilöiden polttamisessa

Pimeisiin iltoihin on mukava saada valoa kynttilöistä. Kynttilöitä poltettaessa on syytä muistaa paloturvallisuus. Kynttilöitä ei pidä jättää yksin palamaan. Mansetit ja muut koristeet kynttilöiden kanssa ovat kyllä kauniita, mutta paloherkkiä, joten niitä ei kannata käyttää. Tuikku-kynttilöitä käytettäessä tulee muistaa, että liian lähekkäin asetellut kynttilät voivat leimahtaa isoon liekkiin.

kynttilat

Tarkista palohälyttimen toimivuus

Jokaisessa asunnossa tulee olla toimiva palohälytin. Yli 60 neliön asunnoissa ja kaksikerroksissa asunnoissa tulee olla useampi hälytin. Muista tarkistaa, että palohälytin myös toimii.

Yhteydenotto

KRUUNUASUNNOT OY
Elimäenkatu 25-27
00510 HELSINKI

asukkaiden 24/7 palvelunumero: 020 743 2960, vaihde: 020 743 2950

etunimi.sukunimi@kruunuasunnot.fi

Verkkolaskuosoite: 003715449513
Verkkolaskuoperaattori: OpusCapita Solutions
Välittäjän tunnus: 003710948874

Asuntotiedustelut: vuokraus@kruunuasunnot.fi
tai vaihde 020 743 2950 (puhelun hinta 8,4 snt/min)

Asukkaat: Palvelunumero 020 743 2960 ja sähköposti huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi palvelevat asukkaitamme kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa vuorokauden ympäri (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)