Ulkoiluvälinevarastot, lastenvaunuvarastot ja yleiset tilat

Ulkoilu- ja urheiluvälineille on kerrostaloissa yleensä omat säilytystilat. Mopojen ja muiden moottorikäyttöisten kulkuvälineiden säilytys näissä tiloissa on kielletty. Varastot ovat lukittuja, mutta tästä huolimatta omat polkupyörät kannattaa pitää lukittuina.

Osassa taloista on lastenvaunuille ja -rattaille erilliset säilytystilat. Jos erillisiä varastoja niitä varten ei ole, tämä ei oikeuta säilyttämään niitä talon käytävillä tai porrashuoneissa. Käytävillä olevat ylimääräiset tavarat hankaloittavat poistumista hätätilanteessa ja lisäävät palavan materiaalin määrää.

Kellari- ja ullakkokäytävillä ei pelastustoimiasetuksen mukaan saa säilyttää mitään. Huoltoyhtiö voi poistaa asetuksen vastaisesti säilytetyt tavarat ja toimittaa ne kaatopaikalle, ellei omistaja ole vaivatta selvitettävissä. Säilöön otetuista tavaroista voidaan periä kuljetus-, varastointi- ja palautuskustannukset.

Irtaimistovarastot

Kutakin asuntoa varten on yleensä erillinen huoneiston mukaan numeroitu irtaimistovarasto, joka on väärinkäytösten ehkäisemiseksi pidettävä tyhjänäkin lukittuna. Palavia nesteiden, kaasujen ja räjähdysaineiden säilyttäminen on varastoissa kielletty. Vaatteet ja muut tekstiilit kannattaa pakata laatikoihin tai muihin pakkauksiin.

Älä säilytä kylmissä varastotiloissa sellaista tavaraa, joka ei kestä kosteutta. Kosteudelle altista tavaraa ei kannata säilyttää myöskään lämpimien varastojen lattioilla. Noin 10 cm:n korkuisen alustan järjestäminen pienentää omaisuusvahinkoriskiä mahdollisissa kellarin vesivahingoissa. Varastokomerossa ei kannata säilyttää arvokasta tavaraa tai alkoholia, sillä nämä voivat houkutella murtovarkaita.

Kiinteistöyhtiö ei vastaa irtaimistovarastoissa tapahtuvista varkauksista tai vahingonteoista. Tarkista omalta vakuutusyhtiöltäsi irtaimistovakuutuksen kattavuus.

Yhteydenotto

KRUUNUASUNNOT OY
Elimäenkatu 25-27
00510 HELSINKI

asukkaiden 24/7 palvelunumero: 020 743 2960 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min), vaihde: 020 743 2950 (puhelun hinta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

asukkaiden yhteydenotot: huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi, asuntotiedustelut: vuokraus@kruunuasunnot.fi, muut yhteydenotot: etunimi.sukunimi@kruunuasunnot.fi

Verkkolaskutiedot
Verkkolaskuosoite: 003715449513
Verkkolaskuoperaattori: OpusCapita Solutions
Välittäjän tunnus: 003710948874