Jääkaappi ja pakastin

 • Jääkaappi on pestävä aika ajoin joko pyyhkimällä tasot kostealla liinalla tai ottamalla tasot pois ja pesemällä ne käsin tiskialtaassa. Tämä parantaa ruoan säilyvyyttä.
 • Jos jääkaapissa on automaattinen sulatus, tarkista välillä, ettei sulamisveden poistoputki ole tukkeutunut. Poistoputken suuaukko sijaitsee useimmiten jääkaapin sisällä takaseinän alaosassa. Osassa jääkaappimalleista kyseisessä suuaukossa on erillinen muovitikku, jota käytetään aukon putsaamiseen. Tätä kannattaa käyttää, sillä jos poistoputki tukkeutuu, sulamisvedet valuvat jääkaapin hyllyille ja siitä edelleen lattialle. Kun jääkaappi toimii oikein, hyllyille tai vihanneslokeroihin ei kerry vettä.
 • Jääkaapin, pakastelokeron tai pakastimen sisäpinnoille ei pidä päästää kertymään huurretta, koska se lisää sähkönkulutusta huomattavasti. Huurre poistetaan tyhjentämällä kylmälaite, ottamalla virrat pois päältä tai kääntämällä lämpötilasäädin sulatusasentoon ja antamalla laitteen sulaa itsekseen oven ollessa auki. Sulamista voi tarvittaessa vauhdittaa kuumavesiastioilla. Muista, ettei jään irrottamiseen saa koskaan käyttää mitään teräasetta, koska ne rikkovat helposti laitteet korjauskelvottomiksi. Kerää sulamisvedet astiaan tai imeytä ne pyyhkeisiin, jotteivat ne aiheuta vauroita lattialle. Pese kaikki pinnat ja pyyhi tiivisteet. Anna pintojen kuivua ennen kaapin täyttämistä uudelleen.
 • Jääkaapin ja pakastimen takana oleva lauhdutin on puhdistettava pölystä ainakin kahdesti vuodessa. Kylmälaitteet voi vetää pois paikoiltaan puhdistuksen ajaksi. Siirrossa on varottava vahingoittamasta lattiapäällystettä.
 • Jos pakastimessa on pikapakastustoiminto, sitä käytetään ainoastaan pakastettaessa. Muulloin käytettynä se kuluttaa turhaan runsaasti sähköä.

Pyykinpesukone ja astianpesukone

 • Huoneistojen varustetaso voi vaihdella pesukoneiden liitäntähanojen osalta. Mikäli liitäntähanoja ei ole, asukas voi isännöitsijältä luvan saatuaan asennuttaa ne omalla kustannuksellaan.
 • Astianpesukoneiden liitännässä ja irrottamisessa on käytettävä ammattitaitoista lvi-asentajaa. Kaikkien vesijohtoliitäntöjen pitää olla paineenkestäviä. Säilytä itselläsi asennustöiden todiste, sillä useimmat kotivakuutukset eivät korvaa mahdollisia vahinkoja, jos todistusta ei ole olemassa.
 • Pyykinpesukoneen saa asentaa kylpyhuoneeseen itse, kun noudatat asennuksessa laitevalmistajan ohjeita.
 • Pesukoneiden toimintaa tulee aina valvoa. Koneita ei saa jättää päälle, kun asunnosta poistutaan.
 • Kun kone ei ole toiminnassa, pitää vesihanan olla suljettuna, sillä jatkuva vedenpaine voi irrottaa vesiletkun ja aiheuttaa vesivuodon. Vakuutusyhtiöt suosittelevat pesu- ja astianpesukoneiden poisto- ja täyttöletkujen uusimista 10 vuoden välein ja pesukoneiden alle sijoitettavia valuma-altaita.
 • Kaikista pesukoneisiin liittyvistä vesivuotojen kustannuksista vastaa asukas, ellei vuodon syy johdu kiinteistöyhtiöstä. Aika ajoin kannattaa varmistaa, etteivät liitoskohdat vuoda.
 • Muutossa kaikki hanat, myös itse hankitut, on jätettävä paikoilleen. Kiinteistöyhtiö ei korvaa itse hankittujen hanojen hintaa asukkaalle. Astianpesukoneen liitäntään käytetyt vesijohtoputket on asianmukaisesti tulpattava, kun kone viedään pois.

Yhteydenotto

KRUUNUASUNNOT OY
Elimäenkatu 25-27
00510 HELSINKI

asukkaiden 24/7 palvelunumero: 020 743 2960 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min), vaihde: 020 743 2950 (puhelun hinta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

asukkaiden yhteydenotot: huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi, asuntotiedustelut: vuokraus@kruunuasunnot.fi, muut yhteydenotot: etunimi.sukunimi@kruunuasunnot.fi

Verkkolaskutiedot
Verkkolaskuosoite: 003715449513
Verkkolaskuoperaattori: OpusCapita Solutions
Välittäjän tunnus: 003710948874