Tarjoamme useimmissa taloissamme ilmaisen laajakaistayhteyden asukkaille. Nettiyhteyden nopeus on useimmiten 10 Mbit/s. Nettiyhteydet eivät ole päällä automaattisesti, vaan uuden asukkaan on ensin rekisteröidyttävä DNA:n, Telian tai Elisan asiakkaaksi ottamalla yhteyttä kyseisen yrityksen asiakaspalveluun. Rekisteröitymisen yhteydessä voit halutessasi ostaa nettiin lisää nopeutta. Lounean, Tähtikuidun ja Kaisanetin nettiyhteydet sen sijaan ovat yleensä päällä automaattisesti, eikä erillistä rekisteröitymistä tarvita.

Näin kytket vuokraan sisältyvän nettiyhteyden päälle:

  1. Ota yhteyttä oman operaattorisi asiakaspalveluun ja rekisteröi nettiyhteytesi. Samalla voit halutessasi ostaa nettiin lisää nopeutta etuhintaan.
  2. Suurimmasta osasta asunnoista löytyy huoneistojakamokaappi. Se on peltinen seinään kiinnitetty kaappi, joka sijaitsee useimmiten eteisessä. Kaapin sisällä on verkkokaapeli, jonka toinen pää on kiinni siinä datarasiassa, josta nettiyhteys tulee. Datarasian kohdalla voi lukea esimerkiksi ”DATA”, ”ATK”, ”nousu”, ”jakamo” tai ”runko”. Kytke tämän kaapelin toinen pää johonkin huoneistojakamon numeroiduista datarasioista. Numerot vastaavat asunnon lattianrajasta löytyviä datarasioita, jotka on numeroitu samalla tavalla. Sulje huoneistojakamokaappi.*
  3. Kytke oma verkkokaapelisi siihen asunnon lattianrajasta löytyvään datarasiaan, jonka numeron juuri valitsit huoneistojakamokaapilla. Kytke verkkokaapelin toinen pää tietokoneeseesi. Nyt netti on käyttövalmis.
  4. Jos haluat käyttää nettiä useammassa eri huoneessa tai haluat asuntoon langattoman netin, sinun tulee ostaa oma reititin tätä tarkoitusta varten. Langattoman netin saat käyttöösi siten, että kytket reitittimesi kiinni joko huoneistojakamokaapin verkkokaapelin päähän tai huoneen datarasian verkkokaapelin päähän. Lisätietoja saat tarvittaessa omalta operaattoriltasi.

*Osassa Helsingin ja Tuusulan taloista on huoneistojakamokaappien tilalla Elko Link -kytkentäkaapit, jotka näyttävät erilaiselle, mutta toimivat samalla periaatteella. Mikkeliin Vanhan kasarmialueen rakennuksiin 1—4 taas ei tule valokuitua, vaan nettiyhteys kytketään päälle puhelinpistokkeen kautta. Asukkaan tulee hankkia oma reititin tai mokkula, jotta hän saa nettiyhteyden käyttöönsä. Lisätietoja saat Telian asiakaspalvelusta.

Eri operaattoreiden yhteystiedot:

Telia

Elisa

DNA

Tähtikuitu

Lounea

Kaisanet

Tarkista oma operaattorisi alla olevasta listasta.

Espoo

Peijinkuja 3: Telia

Helsinki

Hevostallintie 4, 6, 8, 10:Telia
Hevostallintie 12: Telia
Kadettikouluntie 1, 3: Telia
Pohjoisranta 24: DNA
Santahaminantie 4, 6, 8: Telia
Santahaminantie 7: Telia
Svanströminkuja 9: Telia

Hämeenlinna

Pajakatu 4, 6: Telia
Suomen Kasarmin katu 7: Telia
Suomen Kasarmin katu 9: Telia
Suomen Kasarmin katu 11: Telia
Vanhankaupunginkatu 7: Telia
Vanhankaupunginkatu 9: Telia
Vanhankaupunginkatu 11: Telia
Vanhankaupunginkatu 15: Telia

Joensuu

Kirkkokatu 2: Telia

Jyväskylä

Korkeakoskentie 27: Elisa
Tyyppäläntie 17: Telia

Kajaani

Prikaatintie 122: Kaisanet

Kuopio

Hatsalankatu 32: DNA
Sompatie 5: DNA

Lahti

Vapaudenkatu 12: DNA
Vapaudenkatu 14: DNA

Mikkeli

Ahonkatu 4: Telia
Tyrjäntie 8: Telia
Vanha kasarmialue rak 1-4: Telia

Rovaniemi

Kairatie 27:  Telia

Sodankylä

Jääkärintie 19: Telia
Jääkärintie 21: Telia
Siilastie 8 ja 10: Tähtikuitu
Siilastie 13: Tähtikuitu
Välitie 2, 4: Tähtikuitu

Säkylä

Huovintie 1-5: Lounea
Huovintie 7 ja 8: Lounea
Huovintie 10, 12, 14, 16: Lounea
Huovintie 9, 11, 13: Lounea
Huovintie 15 ja 17: Lounea

Tampere

Ristinarkuntie 20: Telia
Sotilaankuja 7: Telia
Sotilaankuja 9: Telia
Turtolankatu 2: Telia
Väinölänkatu 22, 24: Telia

Turku

Amiraalistonkatu 10: Telia
Raitiokuja 4: Telia
Rätiälänkatu 15: Telia

Tuusula

Pataljoonantie 2: Telia
Varuskunta rakennus 5: Telia
Varuskunta rakennus 64-68: Telia

Televisio

Mitään lisäantennilaitetta ei saa asentaa ilman isännöitsijän lupaa. Jos asukkaan laitteet aiheuttavat häiriön, vastaa asukas antenniliikkeen tarkastus- ja korjauskäyntikustannukset.

Yhteydenotto

KRUUNUASUNNOT OY
Elimäenkatu 25-27
00510 HELSINKI

asukkaiden 24/7 palvelunumero: 020 743 2960 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min), vaihde: 020 743 2950 (puhelun hinta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

asukkaiden yhteydenotot: huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi, asuntotiedustelut: vuokraus@kruunuasunnot.fi, muut yhteydenotot: etunimi.sukunimi@kruunuasunnot.fi

Verkkolaskutiedot
Verkkolaskuosoite: 003715449513
Verkkolaskuoperaattori: OpusCapita Solutions
Välittäjän tunnus: 003710948874