Vuodenvaihteen aukioloajat ja vinkit joulun viettoon

Kruunuasunnot toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Toimistomme on avoinna 23.12. sopimuksen mukaan. Olemme kiinni jouluna 24.12–26.12, uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1.

Palvelunumeroomme 020 743 2960 vastataan vuorokauden ympäri myös joulun pyhinä.

Tässä muutama vinkki sujuvampaan jouluun:

Kinkun paistorasva kelpaa polttoaineeksi. Kinkun paistorasvaa ei tule kaataa viemäriin tai vessanpönttöön, koska se tukkii putket. Tee ekoteko ja vie rasva Kinkkutempun polttoainekeräykseen! Huuhtele esimerkiksi maitotölkki ja kaada rasva sen sisään, sulje tölkki teipillä ja hyydytä viileässä. Vie tölkki lähimpään keräyspisteeseen, joita voi selata täältä.

Kinkun rasvan voi laittaa hyydytettynä myös biojätteeseen.

Kynttilät luovat tunnelmaa. Poltathan kynttilöitä ainoastaan silloin, kun joku on paikalla vahtimassa niitä. Myöskään sähkökäyttöisiä kynttelikköjä ei kannata jättää päälle, kun poistuu asunnosta.

Laita joululahjapaperit energiajätteeseen tai sekajätteeseen. Lahjapapereissa on niin paljon väriaineita, etteivät ne kelpaa paperinkeräykseen. Siksi kannattaakin suosia paketoinnissa perinteisten lahjapapereiden sijaan esimerkiksi ruskeaa voimapaperia, joka sopii kartonginkeräykseen.

Uuden vuoden tinat kuuluvat vaarallisen jätteen keräykseen. Keräyspisteitä voi etsiä täältä. Vanhoja tinoja kannattaa käyttää uudelleen. Testaa myös ekologisempia mehiläisvahasta tehtyjä tinan korvikkeita!

Joulukuusen kierrätys vaihtelee paikkakunnittain. Useimmat jäteasemat ottavat joulukuusia vastaan ilmaiseksi tammikuun ajan.

Paikalliset jätehuoltoyhtiöt keräävät joulukuusia taloyhtiöiden jätepisteiltä muun muassa Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Jätä joulukuusi jätepisteen läheisyyteen siten, ettei se tuki kulkuväyliä. Kuuset kannattaa viedä jätepisteelle viimeistään loppiaisena, jotta ne ehtivät varmasti kyytiin mukaan. Älä laita kuusta jätesäkkiin, koska useissa jätehuoltoyhtiöissä kuuset kerätään samaan kyytiin biojätteiden kanssa.

Lisätietoja joulukuusen kierrätyksestä voi kysyä paikallisilta jätehuoltoyhtiöiltä.

Rikkoutuneet led-kynttilät ja valosarjat kuuluvat sähkö- ja elektroniikkakeräykseen.

Ammu ilotulitteet aukealla paikalla, josta ne eivät voi lentää rakennuksia tai ihmisiä kohti. Ethän siis ammu ilotulitteita talon pihalla. Tämä kannattaa muistaa myös siksi, että useimmat lemmikit pelkäävät ilotulitteita.

Muista naapurisi! Jouluna jaetaan hyvää mieltä ja muistetaan myös naapureita. Ilmoitathan naapureillesi etukäteen, mikäli aiot järjestää asunnollasi äänekkäitä juhlia.

Jätä asunto asutun näköiseksi, jos olet pitkään poissa kotoa. Rivitalossa voit esimerkiksi pyytää naapuria lakaisemaan lumet oven edestä tai kerrostalossa työntämään postit luukusta kokonaan sisään.

Mukavaa ja turvallista joulun aikaa!

Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista.