Turun Linnanfältin Päivänsäde 3:lla ja 4:llä juhlitaan jo harjannostajaisia

Turun Linnanfälttiin rakentuvat 4 puukerrostaloamme ovat edenneet hyvin ja keskiviikkona 4.2. päästään juhlimaan jo harjannostajaisia. Kohde on ollut Kruunuasunnoille hyvin merkityksellinen, sillä kyseessä ovat yrityksen ensimmäiset 3-4-kerroksiset puukerrostalot.

Puurakentamisessa kosteudenhallinta on erityisen tärkeää, minkä vuoksi rakennustyömaalla on ollut käytössä Suomessa vielä hyvin harvinainen moottoroitu sääsuoja.

Kuvassa näkyvä edistyksellinen sääsuoja yhdistää liikuteltavan katoksen ja siltanosturin. Katoksen korkeutta on pystytty säätelemään helposti moottoroitujen telineiden avulla työmaan edistymisen mukaan sekä vallitsevan säätilan mukaan. Sääsuoja on niin suuri, että rakennustarvikkeita tuovat kuorma-autot ovat pystyneet ajamaan suoraan sen alle, minkä ansiosta kuivaketjut on saatu pidettyä katkeamattomina tehtaalta työmaalle asti.

Ensimmäiset vuokra-asunnot valmistuvat heinäkuuhun mennessä

Korttelin ensimmäiset 2 puukerrostaloa valmistuvat arvion mukaan heinäkuuhun mennessä ja seuraavat 2 puukerrostaloa maaliskuuhun 2021 mennessä. Taloihin valmistuu yhteensä 128 laadukasta vuokra-asuntoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä kolmioihin.

Kohteeseen tulee 2 aurinkokattoa, joiden tuottama puhdas energia käytetään kiinteistösähköön. Parkkihalliin puolestaan saadaan tavallisten autopaikkojen lisäksi 2 sähköautojen latauspistettä. Asukkaita ilahduttaa myös talojen oma Smartpost-pakettiautomaatti.

Asunnot rakennetaan elinkaariesteettömiksi, mikä mahdollistaa pitkäaikaisen asumisen. Kodista ei tarvitse muuttaa pois ikääntymisen tai toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi, sillä asuntojen varustelua pystytään muuntamaan eri tarpeisiin. Esimerkiksi kylpyhuoneeseen voidaan tarvittaessa asentaa erilaisia tukikahvoja. Näissä kodeissa on turvallista ja helppoa asua.

Linnanfältistä kasvaa kokonainen puukaupunginosa

Linnanfältin asuinalue oli vuosien 2004—2010 puurakentamisen edistämisohjelman valtakunnallinen pilottikohde. Nyt Turun linnan ja Aurajoen läheisyyteen muodostuva kokonaisuus on yksi Suomen suurimmista puukerrostalohankkeista. Alueelle tulee 2—5-kerroksisia puukerrostaloja noin 1500 asukkaalle. Koko alueen arvioidaan olevan valmis 2020-luvun alkuvuosina.

Linnanfältti hurmaa kävijät kävelykujineen, viheristutuksineen ja murrettuine värimaailmoineen. Tämä moderni kaupunginosa on raikas, mutta vaalii samalla perinteitä. Autot sijoitetaan kansipihojen alla sijaitseviin parkkihalleihin, joten lasten on turvallista leikkiä pihalla.

Kodit valmistuvat erinomaiselle paikalle, sillä Turun keskusta on kävelymatkan päässä ja paikalta on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan.

Asuntoja vuokraa

Eeva Panttila
Realia asuntovuokraus
puh. 010 228 4117
eeva.panttila@realia.fi

Avainsanat: , , , , .