Turtolassa vietetään harjannostajaisia – uudet vuokrakodit valmistuvat marraskuussa

 

Kruunuasunnot alkoi rakennuttaa Turtolankatu 2:een uutta kerrostaloa kesällä 2018. Nyt työt ovat jo siinä vaiheessa, että keskiviikkona 29.5. päästään juhlimaan harjannostajaisia.

Kerrostaloon on tulossa yhteensä 45 vuokra-asuntoa. Kohteesta tekee erityisen se, että siinä on otettu tarkkaan huomioon sekä ympäristöystävällisyys, energiataloudellisuus että asumisviihtyvyys. Energialuokka on B, mikä on parempi kuin uudisrakennuksilla yleensä.

Taloon on tulossa aurinkokatto, johon on sisällytetty ohutkalvopaneeleita aurinkoenergian keräämiseen, kertoo Kruunuasuntojen kiinteistöjohtaja Juhani Solkinen.

—Kyseessä on uusi suomalainen innovaatio, joka eroaa muista aurinkokatoista siten, ettei aurinkokennojen kiinnittämiseen tarvita ollenkaan erillisiä telineitä. Aurinkokaton päällä voi vaikka kävellä. Sen tuottama sähkö käytetään kiinteistösähköön ja käyttöveden lämmitykseen.

Seinille tulee tamperelaista taidetta

Asukkaille tarjotaan uutena palveluna yhteiskäyttöautoilua hybridiautolla. Sen ansiosta satunnaisesti autoilevat kerrostalon asukkaat eivät välttämättä enää tarvitse omaa autoa.

Jokaiseen asuntoon asennetaan vedenkulutusnäytöt, joista asukas voi itse seurata omaa vedenkulutustaan ja sitä kautta pienentää vesilaskuaan. Asunnoissa on lisäksi huoneistokohtainen lämmöntalteenotto ja lämmityksen etäohjaus.

Turvallisuus ja laadukkuus näkyvät asuntojen materiaalivalinnoissa. Lattiat ovat vinyylikorkkia ja kylpyhuoneet on kokonaan kaakeloitu. Kaikkiin asuntoihin tulevat astianpesukoneet ja keraamiset liedet.

—Asunnot rakennetaan elinkaariesteettömiksi, eli niiden varustelua pystytään muuntamaan eri elämäntilanteisiin sopiviksi, Solkinen kertoo.

Asukkaita ilahduttavat 10M ilmainen nettiyhteys sekä taloyhtiön oma SmartPost-pakettiautomaatti. Myöskään taidetta ei ole unohdettu, sillä porraskäytävien seinille tulostetaan vanhoja mustavalkoisia ilmavalokuvia Tampereen eri kaupunginosista.

Kerrostalon arvioitu valmistumisaika on tämän vuoden marraskuussa. Kruunuasunnoilla on Tampereella 4 muutakin kerrostaloa, ja sen lisäksi Jankaan rakennetaan parhaillaan yhtä uutta kohdetta, joka valmistuu kesällä 2020. Näin ollen paikkakunnan asuntotarjonta kasvaa lähemmäs 300 vuokrakotiin.

Havainnekuva malliasunnosta A5.

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Kiinteistöjohtaja Juhani Solkinen puh. 0400 414 434, juhani.solkinen@kruunuasunnot.fi 
Projektipäällikkö Ari Paajanen puh. 0400 477 250, ari.paajanen@kruunuasunnot.fi
Toimitusjohtaja Mika Karlsson puh 040 149 5577, mika.karlsson@kruunuasunnot.fi 

Avainsanat: , , .