Tampereen Turtolaan ja Jyväskylän Keljoon saatiin sähköautojen latauspisteet

Kruunuasunnot haluaa tarjota asukkailleen mahdollisuuden ympäristöystävällisempään autoiluun. Olemme ottaneet käyttöön yhteiskäyttöautoja Jyväskylän Keljossa ja Tampereen Turtolassa, ja nyt tuomme asukkaille uutena palveluna sähköautojen latauspisteet.

Tampereen Turtolassa on 2 sähköllä kulkevien ajoneuvojen latauspistettä, joita saavat käyttää sekä Turtolankadun että Sotilaankujien asukkaat. Latauspisteille ei varata omia vuoroja etukäteen, vaan niitä voi käyttää aina silloin, kun pisteet ovat vapaana. Latauspisteiden maksimiteho on 3×32 A eli 22kW ja lataamiseen tarvitset oman ajoneuvosi latauskaapelin, jossa on TYPE2-liitin. Lataus maksaa 0,25e/kWh.

Jyväskylän Keljossa on myös otettu käyttöön yksi latauspiste. Lähetämme Keljossa ja Turtolassa asuville asukkaillemme erilliset tiedotteet siitä, kuinka latauspistettä käytetään. Ohjeet löytyvät myös asukassivujen dokumenttipankista.

Latauspisteet saadaan lisäksi rakenteilla oleviin kerrostaloihimme Tampereelle Ristinarkuntielle, Turkuun Raitiokujalle ja Tuusulaan Pataljoonantielle.

Miksei sähköä voi ladata tavallisesta lämmitystolpasta?

Toisinaan asukkaita mietityttää se, miksei sähköautoa voi ladata tavallisesta lämmitystolpasta. Syynä on käyttöturvallisuus. Tavallisia lämmitystolppia ei ole suunniteltu antamaan pitkäkestoisesti niin suurta latausvirtaa, kuin esimerkiksi sähköauto vaatisi, joten oikosulkutilanteessa ajoneuvon akku saattaa syttyä palamaan. Myös vioittunut sähkörasia voi olla hengenvaarallinen jännitteisessä irtikytkennässä.

Lämmitystolpasta ei saa ladata sähköä ilmaiseksi myöskään sen vuoksi, että lataaminen aiheuttaa taloyhtiölle ylimääräisiä kustannuksia, jotka voivat lopulta näkyä asukkaiden vuokrankorotuksina.

Kuva: Ville Vappula, Virta
Avainsanat: , .