Rakennutamme Turun puukerrostalot edistyksellisen moottoroidun sääsuojan alla

Rakennutamme Turun Linnanfälttiin kahta puukerrostaloa osoitteeseen Raitiokuja 4. Talot rakennetaan harvinaisen moottoroidun sääsuojan alla, jollaisia ei ole nähty Suomessa kuin joitakin kappaleita. Alla olevassa kuvassa näkyy sääsuojaan yhdistetty siltanosturi, joka kulkee sivuttaissuunnassa katonrajassa. Sen avulla voidaan nostaa seinäelementit suoraan paikoilleen.

Moottoroidun sääsuojan toinen etu on se, että sitä pystytään helposti nostamaan ylös tai laskemaan alas työmaan edistymisen mukaan sekä vallitsevan sään mukaan. Esimerkiksi sateen ajaksi sääsuoja pystytään laskemaan aivan alas, kun taas aurinkoisella kelillä sitä voidaan pitää ylhäällä.

Sääsuoja on niin suuri, että se kattaa myös lastausalueen, minkä ansiosta rakennustarvikkeita tuovat rekat voivat ajaa suoraan sen alle. Näin saadaan varmistettua se, että rakennusmateriaalit säilyvät kuivina koko rakentamisen ajan.

Tämä on meille erityisen tärkeää, sillä haluamme tehdä terveitä ja turvallisia taloja, joissa on mukava asua.

Rakennuspäällikkö Tommi Saarinen, vastaava työnjohtaja Seppo Kalliola ja työmaainsinööri Toni Kivenmäki NCC:ltä pitävät moottoroitua sääsuojaa huomattavasti kätevämpänä kuin perinteisiä sääsuojia.

 

Ympäristöystävällistä asumista

Raitiokujalle valmistuu yhteensä 64 kodikasta vuokra-asuntoa ensi kesänä. Talot sijaitsevat upealla paikalla, vain kivenheiton päässä Turun linnasta ja Aurajoesta. Turun keskusta on kävelymatkan päässä ja paikalta on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan.

Asuntoihin tulee ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmä, eli lämmitämme asuntojen tuloilmaa poistoilmasta kerätyllä lämmöllä. Näin ei tuoteta lämpöä harakoille. Toiseen taloon tulee aurinkokatto, jonka tuottama vihreä aurinkoenergia käytetään kiinteistösähköön ja parkkipaikalle puolestaan on tulossa 2 sähköautojen latauspistettä.

Asukkaita ilahduttaa lisäksi talojen oma Smartpost-pakettiautomaatti, jonka avulla voi lähettää ja vastaanottaa postipaketteja.

Asunnot rakennetaan elinkaariesteettömiksi, mikä mahdollistaa pitkäaikaisen asumisen. Kodista ei tarvitse muuttaa pois ikääntymisen tai toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi, sillä asuntojen varustelua pystytään muuntamaan eri tarpeisiin. Esimerkiksi kylpyhuoneeseen voidaan asentaa erilaisia tukikahvoja.

Visualisointikuva tulevista asunnoista

Linnanfältistä muodostuu kokonainen puukaupunginosa

Linnanfältin asuinalue oli vuosien 2004—2010 puurakentamisen edistämisohjelman valtakunnallinen pilottikohde. Nyt Turun linnan ja Aurajoen läheisyyteen muodostuva kokonaisuus on yksi Suomen suurimmista puukerrostalohankkeista. Alueelle tulee 2—5-kerroksisia puukerrostaloja noin 1500 asukkaalle. Tarkoituksena on luoda viihtyisä, historialliseen kaupunkimiljööseen istuva asuinalue.

Raitiokuja 4:n asuntoja vuokraa

Eeva Panttila
Realia asuntovuokraus
puh. 010 228 4117
eeva.panttila@realia.fi

Jätä asuntohakemus täältä. Huomioithan, että hakemus on voimassa oletuksena vain 3 kuukautta. Kirjoita Muut toivomukset -kohtaan, että haluat hakea asuntoa nimen omaan Raitiokuja 4:stä, jolloin hakemuksen käsittelijä voi pidentää hakemuksen voimassaoloaikaa.

Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista.