Päivitetyt asukasohjeet koronaviruksesta

Koronavirustartuntojen määrä on kääntynyt Suomessa jälleen nousuun syksyn tullen. Kruunuasunnot on siivonnut talojen porraskäytäviä tehostetusti keväästä alkaen, ja tätä työtä jatketaan edelleen. Jokainen asukas voi vaikuttaa myös omalla toiminnallaan kotitalonsa turvallisuuteen.

Estetään yhdessä koronaviruksen leviäminen ja vältetään turhat tartunnat:

  • Ethän käytä talon yhteistiloja, jos sinulla on koronavirus tai sen oireita. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan koronavirukseen sairastuneiden, kotieristyksessä olevien henkilöiden ei tulisi poistua kotoaan, ei edes rappukäytävään tai ulkoiluttamaan koiraa.
  • Pidäthän terveenäkin riittävän turvavälin muihin asukkaisiin.
  • Jos käytät hissiä, vältä sen käyttöä yhtä aikaa muiden naapureiden kanssa.
  • Suosittelemme käyttämään hanskoja yleisissä tiloissa, jotta virus ei leviäisi ovenkahvojen, kaiteiden ja muiden kosketuspintojen kautta.
  • Jos sinua yskittää tai aivastuttaa, suojaa suusi kertakäyttöisellä nenäliinalla tai hihalla. Niistäthän vain kertakäyttöisiin nenäliinoihin ja heität ne käytön jälkeen roskiin.

Jos sairastut koronavirukseen, pyydämme ilmoittamaan siitä Kruunuasunnoille palvelunumeroon 020 743 2960 tai sähköpostitse osoitteeseen huoltopaivystys@kruunuasunnot.fi. Tietoa käytetään vain mahdollisten huoltotöiden ja muiden kiinteistöllä käyntien suunnittelua varten ja sen avulla pyritään varmistamaan työntekijöidemme työturvallisuus.

Koronaviruksen ehkäisystä ja hoidosta saat lisätietoja oman terveysasemasi neuvonnasta sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.

Avainsanat: .