Lemmikit ovat tervetulleita!

Lemmikkieläin on monelle ihmiselle se paras kaveri ja rakas perheenjäsen. Suosituimpia ovat kissat ja koirat. Kotieläimet ovat tervetulleita Kruunuasuntojen asuntoihin, mutta niiden ammattimaista kasvatusta ei niissä sallita.

Lemmikin omistajana tulee huolehtia siitä, etteivät lemmikit tuota häiriötä tai vahingoita asuntoa. Kissojen kanssa tulee huolehtia sisäsiisteydestä, joten kissalla täytyy olla oma hiekkalaatikko tarpeita varten. Toki vahinkoja sattuu sekä kissoille että koirille. Tällaisia tilanteita varten on hyvä hankkia suihketta, joka poistaa bakteereja ja hajuja.

Omistajan tehtävänä on myös huolehtia lemmikin käyttäytymisestä. Lemmikki ei saa säikytellä, purra ihmisiä tai toista eläintä, aiheuttaa vaaraa tai vahinkoa muille. Muiden asukkaiden häirintä haukkumalla tai ulvomalla ei ole sallittua, joten tällaiseen lemmikin käyttäytymiseen on syytä puuttua.

Koiria ja kissoja on pidettävä kytkettynä yleisillä ja talon piha-alueilla. Lasten leikkipaikat ja hiekkalaatikot ovat lapsia varten ei lemmikkieläimiä. Lemmikin ulkoiluttajan tulee muistaa korjata eläimen jättämät ulosteet pois saman tien.

On hyvä myös muistaa, että vuokralainen on korvausvelvollinen, jos lemmikki aiheuttaa vahinkoa asunnossa.

Tsemppiä kaikille ulkoiluttajille näihin kurakeleihin!

 

Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista.