Lehdistötilaisuus: Uusi moottoroitu sääsuoja edistää puurakentamista

Kruunuasunnot rakennuttaa Turun Linnanfälttiin kaksi puukerrostaloa, jotka valmistuvat täysin uudenlaisen sääsuojan alla. Tervetuloa katsomaan sähkömoottoreilla toimivaa Rami-Tower-sääsuojaa lehdistötilaisuuteemme. Tilaisuus pidetään rakennusyhtiö NCC:n työmaalla perjantaina 22.11. klo 12:00 osoitteessa Raitiokuja 4.

Tämä sääsuoja poikkeaa tavanomaisista sääsuojista monessa asiassa. Sähkömoottoreiden avulla sen korkeutta pystytään nostamaan tai laskemaan työmaan edistymisen mukaan. Vastaavanlaisia suojia on nähty Turussa vain kerran aiemmin ja koko Suomen mittakaavassakin vain muutamia.

— Sääsuoja on niin suuri, että se kattaa myös lastausalueen ja kuorma-autot voivat ajaa suoraan sen alle. Se on merkittävä etu, sillä näin saamme pidettyä rakennusmateriaalit kuivina läpi koko toimitusketjun, kertoo Kruunuasuntojen kiinteistöjohtaja Petri Saarinen.

Lehdistötilaisuudessa nostamme talon seinäelementtejä paikalleen sääsuojan sisällä olevalla siltanosturilla. Paikalla ovat Kruunuasuntojen ja NCC:n asiantuntijat vastaamassa toimittajien kysymyksiin. Järjestelyiden takia pyydämme teitä ilmoittautumaan tilaisuuteen etukäteen sähköpostilla osoitteeseen marianne.minkkinen@kruunuasunnot.fi. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

— Pystymme nostamaan siltanosturilla kaikki elementit lastausalueelta asennuspaikalle sääsuojan alla. Siten saamme varmistettua sen, etteivät elementit pääse kastumaan missään vaiheessa asennuksen ja rakentamisen aikana, kertoo NCC:n vastaava työnjohtaja Seppo Kalliola.

Linnanfältin asuinalue oli valtakunnallinen pilottikohde vuosien 2004—2010 puurakentamisen edistämisohjelmassa. Nyt Turun linnan ja Aurajoen läheisyyteen muodostuva kokonaisuus on yksi Suomen suurimmista puukerrostalohankkeista. Kruunuasuntojen puukerrostaloihin valmistuu yhteensä 64 vuokra-asuntoa kesällä 2020. Toiseen taloon tulee vihreää energiaa tuottava aurinkokatto, johon on integroitu ohutkalvopaneeleja.

Lisätietoja:

Petri Saarinen
Kiinteistöjohtaja, Kruunuasunnot
puh. 040 540 6141
petri.saarinen@kruunuasunnot.fi

Seppo Kalliola
Vastaava työnjohtaja, NCC
puh. 050 517 7080
seppo.kalliola@ncc.fi

Jari Granqvist
Työpäällikkö, NCC
puh. 050 439 9919
jari.granqvist@ncc.fi

Kruunuasunnot: Rakennutamme, vuokraamme ja kehitämme laadukkaita asuntoja 19 paikkakunnalla ympäri Suomen, aina Raaseporista Sodankylään. Asuntoja on yhteensä noin 2300, joista Kruunuasunnot omistaa noin 1900. Viime vuosina olemme toteuttaneet uudistuotantoa Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Sodankylässä ja Rovaniemellä. Toimintaan kuuluu myös asuntojen vuokrauksen ja hallinnoinnin palveluiden tuottamista.
 
NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2018 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 16 500.  NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.

Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista.