Joulun aukioloajat ja vinkit joulun viettoon

Kruunuasuntojen toimisto on avoinna sopimuksen mukaan aatonaattoon 23.12. klo 13:00 asti. Olemme kiinni 24.–26.12, uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. Asukkaiden palvelunumeroomme 020 743 2960 vastataan vuorokauden ympäri myös joulun pyhinä.

Katso tästä muistilista joulun viettoon:

  • Kinkun paistorasva kelpaa polttoaineeksi. Kinkun paistorasvaa ei tule kaataa viemäriin tai wc-istuimeen, koska se tukkii putket. Tee ekoteko ja vie rasva suljetussa kartonkitölkissä Kinkkutempun polttoainekeräykseen. Lue lisää osoitteesta kinkkutemppu.com.
  • Laita joululahjapaperit energiajätteeseen tai sekajätteeseen. Lahjapapereissa on paljon väriaineita, joten ne eivät kelpaa paperinkeräykseen. Kannattaa suosia paketoinnissa perinteisten lahjapapereiden sijaan esimerkiksi ruskeaa voimapaperia, joka sopii kartonginkeräykseen.
  • Kynttilät luovat tunnelmaa. Poltathan kynttilöitä ainoastaan silloin, kun joku on paikalla vahtimassa niitä. Myöskään sähkökäyttöisiä kynttelikköjä ei kannata jättää päälle, kun poistuu asunnosta. Rikkoutuneet led-kynttilät ja valosarjat kuuluvat sähkö- ja elektroniikkakeräykseen.
  • Useimmat jäteasemat ottavat joulukuusia vastaan ilmaiseksi tammikuun ajan. Joulukuusia kerätään myös jätepisteiden luota monilla paikkakunnilla, joten tarkista tiedot paikalliselta jätehuoltoyhtiöltäsi.
  • Ilotulitteita saa ampua uudenvuoden aattona klo 18:00–02:00. Valitse rakettien ampumiseen aukea paikka, josta raketit eivät voi lentää ihmisiä tai rakennuksia kohti. Pidäthän mielessä, että rakettien ampuminen stressaa useimpia lemmikkejä, joten noudata sallittuja ampumisaikoja. Siisti rakettien jättämät roskat pois viimeistään seuraavana päivänä.
  • Uudenvuoden tinat kuuluvat vaarallisen jätteen keräykseen. Vanhoja tinoja kannattaa käyttää uudelleen. Kokeile myös ekologisempia mehiläisvahasta tehtyjä tinan korvikkeita.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Julkaistu kategoriassa Ajankohtaista.